Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Emil
      4 noiembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Pui Yucca simptome dupa transplantare

      Buna ziua,

      Am achizitionat in vara un Yucca cu 2 pui, care erau inghesuiti intr-un ghiveci mic. Nu au avut nicio problema cateva luni, dar luna trecuta m-am gandit sa ii mut intr-un ghiveci mai mare, tot impreuna. I-am mutat cu tot cu pamantul din ghiveciul vechi, dar am tras putin de ei astfel incat sa ii indepartez cat mai mult. Acum observ ca puiul cel mic nu o duce bine deloc, se ingalbenesc frunzele, care sunt lasate, iar mugurasul pe care il avea pe un lateral s-a uscat. Credeti ca am ce sa ii fac sa il salvez? Aveti idee care ar fi cauza? Atasez si poza si video, unde puteti vedea ca cel mare si puiul mai mare sunt sanatosi si nu au probleme, deci nu cred ca este vorba de udare sau lumina. Cel mai probabil s-a intamplat ceva la transplantare. Am dat si gauri pe lateralele ghiveciului, pentru o aerare si oxigenare mai buna a radacinii.

      Multumesc mult!

      # 146078

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 noiembrie 2022

      Buna ziua. Deprecierea plantei mentionate, a aparut cel mai probabil in urma unui cumul de factori abiotici, precum: transplantarea recenta (Transplantarea plantelor decorative de interior), posibil udare necorespunzatoare, lipsa fertilizarii, etc. In continuare, se recomanda mentinerea plantei in conditii optime de mediu si de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire. Totodata, avand in vedere transplantarea recenta, este indicata administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului si sprijina dezvoltarea radacinilor, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 5 ml/1 litru de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la intervale de 10-14 zile. In plus, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 146085
      0 urează frunze verzi
      • Emil
        5 noiembrie 2022

        Buna ziua,

        Multumesc pentru raspuns, voi urma sfaturile si va tin la curent. Insa nu cred ca e vorba de udare necorespunzatoare, nici de fertilizare necorespunzatoare, din monent ce celelalte 2 Yucca din acelas ghiveci sunt sanatoase. Si as mai avea o intrebare: vad ca in articolul pentru ingrijire este mentionat faptul ca Yucca iubeste lumina directa a soarelui. Probabil vorbim de specii diferite de Yucca, deoarece aceasta specie, daca sta o zi in lumina soarelui de vara, se arde. Frunzele devin albe si uscate, am patit asta cu o Yucca in trecut si am citit niste articole care spuneau ca iubeste lumina soarelui, insa nu directa. Puteti clarifica?

        Multumesc!

        # 146099
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          7 noiembrie 2022

          Buna ziua. Yucca prefera locurile luminoase, fiind o specie iubitoare de lumina, insa pe timpul verii este important sa o protejati de razele directe ale soarelui.

          # 146138
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi