Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Vlad L.
      24 iunie 2021
      0 urează frunze verzi

      Prunus laurocerasus si Azalee japoneza alba combatere daunatori

      Buna ziua,
      Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru situatiile descrise mai jos.

      -Prunus laurocerasus – frunzele par ca ar fi mancate dar nu am vazut daunatori pe ele. Am atasat cateva imagini. Am observat ca se mai ingalbeneste cate una pe ici colo (o fi si de la excesul de apa din perioada aceasta)
      -Photinia fraseri – pe unele frunze (in special acolo unde este mai putin soare) am observat afide (cred). Insa pe zona mai umbrita cam toate arata un pic mai rau – frunzisul e putin mai rar si au urme de rugina – atasate cateva imagini.
      -Azalee japoneza alba – frunzele din partea de jos (cele de deasupra par ok) se pateaza si se ingalbenesc – nu am sesizat daunatori pe ele.

      La inceputul lunii Iunie am facut urmatorul tratament:
      -Radicular:
      -Ingrasamat Rootip Mix – 30 ml la 10l apa, ~200-300 ml/ planta
      -Foliar (cantitatile sunt pentru 2 litri de apa cu care am stropit toate plantele – am incercat sa adaptez dosajul, nu stiu daca am dozat corect):
      -Topsin – 2ml
      -Mopsilan – 1g
      -Zeama Bordeleza praf – 10g
      -Kerafol – 3ml

      Pe langa plantele de mai sus mai am si: Catalpa, Alibizia, Picea, Taxus, Lavanda – insa acestea par ok. Plantarea tuturor s-a facut in Octombrie anul trecut.
      Dintre ele ~ jumatate din plante au soare in intervalul 10 – 17, jumatate in intervalul 15 – 19.

      # 93218

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 iunie 2021

      Buna ziua, din imaginile atasate, plantele par sa prezinte mai multe afectiuni: patare in cazul Azaleei, patare si afide in cazul Photiniei, iar la Prunus laurocerasus, atacul poate fi provocat atat de limacsi, cat si de omizi.

      In acest caz, cel mai indicat ar fi sa aplicati tratamente tuturor plantelor, utilizand un insecticid precum Antario, 100 g, in doza de 10 g/10 L apa, apoi la 7 zile sa alternati cu un fungicid precum Dithane M 45, 20 g , in doza de 20 g/10 L apa, iar dupa alte 7 zile de la tratamentul cu Dithane, sa efectuati un tratament cu fungicid precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara, iar inaintea efectuarii acestora, este important sa indepartati frunzele afectate.

      Impotriva limacsilor, se recomanda aplicarea unui produs precum Gel Bio Plantella, 1 litru. Acesta se aplica prin duza, formand o bariera continua prin care se incercuieste complet zona care necesita protectie. Aplicarea se face aproximativ 20 cm fata de plante, direct pe sol sau pe orice alta suprafata dura.

      Ulterior, la 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere (Spray Organic pentru Intarire Plante Gradina, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor in urma afectiunilor, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Pulverizarile se pot repeta o data la 7-10 zile. Nu se recomanda aplicarea solutiei pe boboci si pe flori.

      In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant granular cu un continut ridicat de materie organica, special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor ornamentale, precum Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg, in doza de 80-120 g/mp.

      Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive (Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier). Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.

      De asemenea, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Este indicat sa indepartati acel pietris deoarece acesta mentine o umiditatea ridicata si nu permite circulatia aerului la nivelul radacinilor.

      # 93226
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Laurocires

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi