Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Laurentiu
      26 aprilie 2023
      6 urează frunze verzi

      Prun cu frunze rasucite

      A aparut din prima faza de vegetatie. A inflorit bogat. l-am tratta cu score 2 ml/10 litri de apa, in spalari repetate care este posibil sa fi fost diminuate de ploile destul de abundente. Au fost semne foarte discrete de indreptare care nu s-au concretizat. Chiar si mugurii de frunza cei mai tineri apar si cresc tot deosebit de incretiti. Sunt crengute tinere pe care a ramas rodul ce pare sanatos, dar pe care s-au uscat toate frunzele. Are mai multe fructe decat frunze sanatoase. L-am stropit cu score in 3-4 randuri, dar este clar ca nu este tratamentul care sa repare. Este vorba de un pom tanar, la al doilea an de rod cu un an (anul trecut) in caere rodul a lipsit in schimb s-a dezvoltat normal.

      # 161785

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 aprilie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati mai multe fotografii cu simptmele observate (facute de aproape, cat si in ansamblu) si sa ne oferiti mai multe informatii despre prun: cand au debutat simptomele, mai exact? Se observa prezenta daunatorilor (verificati cu atentie) sau simptome de afectiune (pete, depuneri, pulberi etc.)? Tratamentele cu Score 250 EC, 2 ml au fost efectuate succesiv? Daca da, la ce interval? In ultima vreme, au existat fenomene meteo nefavorabile: temperaturi negative, ploi abundente, vant puternic? Pompa cu ajutorul careia ati aplicat tratamentele a fost utilizata si pentru aplicarea altor produse (de ex: erbicide)?

      # 161844
      0 urează frunze verzi
      • Laurentiu
        27 aprilie 2023

        Sarut mana
        Simptomele au debutat odata cu inmugurirea, s-au suprapus cu perioada de inflorire si continua, dupa cum se poate vedea si pe fotografiile atasate. Nu am gasit daunatori. Pulverizarea cu Score s-a facut succesiv, intervale de 3-4 zile, uneori a si plouat dupa o zi sau doua. Pompa a fost curata, neexistand suspiciunea de a fi fost contaminata cu alte substante.

        # 161853
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          27 aprilie 2023

          Incretirea/deformarea frunzelor (asa cum se observa si in fotografii) este un simptom specific atacului de afide (verificati si in interiorul frunzelor rasucite). In cazul in care afidele inca sunt prezente, se pot efectua 2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, alternand insecticide precum: Deltasap 2.5 EC, 5 ml si Teppeki, 1.5 g, prin pulverizare foliara.
          Totodata, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum: Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
          Ulterior, se recomanda efectuarea tratamentelor preventive din vegetatie, in functie de fenofaza: https://www.botanistii.ro/blog/prun-calendarul-tratamentelor/.
          Ca nota informativa, fungicidul Score 250 EC, 2 ml nu este omologat pentru tratamentul prunilor, iar in cazul in care doriti sa efectuati mai multe tratamente, este recomandat sa alternati produse cu substante active diferite.

          # 161881
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prun-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Prun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi