Vezi 5 fire de răspunsuri
    • BEURAN
      2 octombrie 2020
      11 urează frunze verzi

      Probleme leandru – pete pe frunze

      Buna ziua,
      Va rog sa ma ajutati cu un sfat ca sa pot sa imi salvez leandrii (vezi poza). In timpul verii, leandrii stau pe balcon (semi-umbra), udarea se face la 2 zile, substratul este pamant universal. Iarna stau in balcon inchis (aprox 10 grade C), foarte luminos. Am fost la magazinul din Pta Rosetti si mi-au dat sa le fac un tratament cu Breakthru 2ml+decis 100EC Exper de 2,5 ml+Calipso 1,8 ml, toate cele 3 fiole in 3 l de apa. Am facut tratamentul si l-am repetat la 10 zile, dar leandrii arata f rau si frunzele sunt uscate.
      Va rog sa ma sfatuiti ce tratament trebuie sa fac ca sa isi revina pe timpul iernii si, eventual, ce trebuie sa cumpar de la Dvs. la primavara (pmant, ingrasamant, tratament) ca sa le fie bine.
      Astept raspunsul Dvs. si va multumesc ,
      Sanda Beuran

      # 66790

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 octombrie 2020

      Buna ziua, din imaginile atasate, plantele par a fi atacate de acarieni. Trebuie sa stiti ca, insecticidele aplicate de dumneavoastra nu combat acarienii si nu au fost aplicate in dozele recomandate de producator.
      Se recomanda efectuarea tratamentelor cu un acaricid-insecticid precum Vertimec 1.8 EC (Vertimec 1.8 EC, 10 ml) in doza de 5 ml/10 l apa, aplicat prin pulverizare foliara. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile intre ele, primul tratament efectuandu-se la un interval de 7-10 zile fata de ultimile tratamente aplicate plantelor. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru (Break Thru S 240, 2 ml) in doza de 2 ml/10 l apa.
      Ulterior, dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicata administrarea unui fertilizant foliar precum Biplantol Contra X (Contra X, 500 ml), pentru a le ajuta sa treaca mai usor peste stresul suferit in urma atacului de acarieni. Se pot aplica unu-doua tratamente la un interval de trei-patru saptamani.
      In primavara, se recomanda transplantarea plantelor. Pentru aceasta procedura se poate folosi un substrat pentru plante de camera (https://www.botanistii.ro/substraturi/agro-cs-substrat-plante-camera.html), dupa transplantare, este indicata aplicarea unui stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml) in doza 30 ml/ 10 l apa, prin udare la radacina, acesta va ajuta planta sa se acomodeze mai usor in noul substrat. Se pot efectua doua-trei tratamente la interval de 10-14 zile. Ulterior, se recomanda continuarea tratamentelor cu un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor precum Biplantol Vital NT (Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare in doza 20 ml/ 1 l apa.
      Pentru mai multe detalii despre ingrijirea acestei plante puteti consulta articolul dedicat (https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-leandru).

      # 66794
      0 urează frunze verzi
    • Cristina Basceanu
      5 octombrie 2020

      Buna ziua,
      Va rog frumos sa ma ajutati cu recomandari pentru a salva acesti lendrii. Frunzele incep sa cada de pe tulpina si au capatat aspect de vestejit, mai ales frunzele tinere.
      Multumesc frumos

      # 66795
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 octombrie 2020

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa atasati mai multe fotografii in detaliu cu frunzele acestora. De asemenea, va rugam sa ne precizati mai multe detalii despre plante. Unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome, se observa prezenta vreunui daunator pe plante?

      # 66797
      0 urează frunze verzi
    • Cristina Basceanu
      7 octombrie 2020

      Plantele au stat in balconul deschis, contact direct cu soarele,in total am 6 plante, doar 1 planta pare bolnava, udarea la 2 -3 zile in zilele calduroase.Acum 2 sapt am pus fertililizator, legat de daunatori, nu observ puncte negre sau albr care sa indice prezenta paduchilor. Acest aspect de ars, vested apare doar la lastarii nou crescuti.

      # 66798
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 octombrie 2020

      Buna ziua. Plantele par sa prezinte un atac de acarieni. Raspunsul pe care il cautati exista deja la o intrebare similara pe forumul nostru – https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/leandru-tratament-pete-si-panze-pe-frunze/ .

      # 66800
      3 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Leandru

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi