Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Andrei Pop
      23 septembrie 2020
      3 urează frunze verzi

      Probleme ficus – frunze patate care se usuca

      Buna ziua, am un ficus ginseng de la inceputul lunii iunie, planta are aprox 60-70 cm. De aproximativ o luna jumatate, au inceput sa cada frunze, in special din varf( unde au cazut toate). Frunzele cad si verzi, insa majoritatea devin maro si se usuca, cazand pe urma. Nu cunosc prea multe despre planta, o ud aproximativ o data pe saptamana( in jur de 300ml apa), din cate vad eu nu pare sa aiba daunatori pe pamantul din ghiveci, pe unele frunze sunt unele pete albe dupa cum se vede in poze, dar pe cele care cad in special apar niste pete maronii. Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti din ce cauza apar aceste pete, si sa imi recomandati niste substante pentru a preveni acest lucru. Totodata, as dori sa va intreb daca intervalul la care trebuie udat este ok, si ce cantitate de apa trebuie folosita avand in vedere dimensiunile plantei (aprox 70cm inaltime). Mentionez ca planta este pozitionata in lumina, fara a fi sub bataia directa a razelor solare.Va multumesc

      # 62843

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 septembrie 2020

      Buna ziua, in acest caz, este indicat sa eliminati partile uscate si sa aplicati un fungicid cu spectru larg precum Amistar (Amistar, 10 ml) aplicat prin pulverizare, in doza de 10 ml/10 L de apa.
      Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Pentru a spori eficacitatea fungicidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru (https://www.botanistii.ro/regulatori-crestere/evonik-industries-adjuvant-break-thru-s-240-2-ml.html ), 2ml/10 L apa.
      Ulterior, dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa administrati un fertilizant precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a ficusului.
      De asemenea, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), substratul sa se usuce usor intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Mai multe informatii despre ingrijirea ficusului se regasesc in articulul urmator: Ficus, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 62848
      0 urează frunze verzi
    • Andrei Pop
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, multumesc pentru sugestii. Cat trebuie sa dureze un tratament? Si cat de des trebuie stropita planta? Tocmai am realizat prima stropire cu amistar+break thru, cand mai trebuie sa repet procedura? si cat de des. Multumesc.

      # 62849
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 septembrie 2020

      Buna ziua, tratamentul consta in administrarea fungicidului Amistar impreuna cu adjuvantul Break Thru de 1- 2 ori la un interval de 5 – 7 zile.
      Dupa 10-12 zile, de la ultima stropire, este indicat sa administrati un fertilizant precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Se recomanda aplicarea unui singur tratament in aceasta perioada si din primavara se pot efectua fertilizari la doua-trei saptamani.

      # 62850
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ficus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi