Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Raluca
   28 septembrie 2020

   Problema cu roinita

   Planta este amplasata la lumina, nu direct, dar are suficient soare. Pe balconul inchis, geamul este deschis ziua. O ud seara, in fiecare zi. Nu am aplicat niciun tratament, nu am facut nicio schimbare si s-a schimbat brusc, de cateva zile. Parca are si niste purici mici, albi. Multumesc!

   #56424 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 septembrie 2020

   Buna ziua! Din imaginile atasate, planta pare sa fie atacata de daunatori. In acest caz, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticid precum Mavrik 2 F, 5 ml , in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara si prin pulverizarea usoara a substratului. Se pot efectua unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile. Insecticidul Mavrik nu prezinta omologare pentru roinita, de aceea nu se poate preciza un timp de pauza intre ultimul tratament si consum.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor cu insecticid, este indicat sa folositi un produs pentru intretinerea plantelor, precum Biplantol Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Se poate folosi in cazul plantelor care au suferit atac de daunatori. Pentru a captura potentiali daunatori ( musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive pentru insecte, precum Impact – yellow adeziv insecte, iar in cazul tripsilor, se recomanda produsul Impact Blue, 10 x 25 cm
   De asemenea, este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar substratul sa se usuce usor intre doua udari.

  • Raluca
   28 septembrie 2020

   Multumesc mult de ajutor!

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Aromatice si condimentare
Melisa (roinita, lamaita)

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec