Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Carmen E
      8 iunie 2021
      1 urează frunze verzi

      Prevenire infestare capuse in gazon

      Buna ziua! Cu ce pot preveni aparitia insectelor, în special căpușe ( pentru un gazon tehnic)? Fertilizarea cu fertilizant granule la ce intervale de timp se face? Pentru cât timp?

      # 91220

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 iunie 2021

      Buna ziua, impotriva insectelor din gazon (precum capuse), se recomanda aplicarea unui insecticid cu spectru larg, precum K-Othrine WG 250, 20 g. Solutia se aplica prin pulverizare cat mai aproape de baza firului de iarba, in doza 10 g/10 L apa. Solutia obtinuta are o valabilitate de 24 de ore, asadar nu se recomanda pastrarea acesteia pentru mai mult timp. Pentru o actiune eficienta impotriva capuselor, este indicat ca iarba sa fie tunsa la 2-3 cm, in caz contrar, actiunea insecticidului este diminuata. De asemenea, trebuie sa stiti ca, in momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore (pana se usuca solutia), daca este cazul, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.
      Cat despre fertilizarea gazonului, daca optati pentru ingrasaminte granulare cu eliberare lenta, doza de ingrasamant necesara difera in functie de tipul de ingrasamant si de perioada anului. In aceasta perioada, se administreaza un ingrasamant special pentru vara, care stimuleaza rezistenta gazonului la temperaturile ridicate: Ingrasamant gazon vara Hauert, 2.5 kg. In completarea acestui ingrasamant, puteti aplica un produs pe baza de microorganisme, care sa sprijine dezvoltarea unui sistem radicular rezistent si fortifierea gazonului: AMN BonaVita, 500 ml.
      Mai multe informatii despre fertilizarea gazonului, dar si lucrarile de intretinere care se impun, sunt detaliate in articolul nostru: Gazon - lucrari de intretinere.

      # 91249
      0 urează frunze verzi
      • Carmen E
        10 iunie 2021

        Mulțumesc frumos pt răspuns. Am să comand produsele recomandate. Am uitat să vă întreb pt buruienile crescute în gazon ce recomandați?

        # 91634
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          10 iunie 2021

          In functie de gradul de imburuienare al gazonului, se pot folosi erbicide precum Dicopur D, 100 ml, se dizolva 50 ml/10 L apa pentru combaterea buruienilor dicotiledonate (cu frunza lata) sau Foxtrot 69 EW, 100 ml, se dizolva 50 ml/10 L apa, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (cu frunza ingusta). Daca se utilizeaza ambele erbicide, se recomanda aplicarea acestora la interval de 7-10 zile distanta intre ele (acestea NU se combina). Erbicidele mentionate se aplica pe vreme calma (fara vant) si fara conditii de precipitatii, iar o zi dupa aplicarea erbicidelor nu se uda gazonul.
          Pe parcursul urmatoarei perioade de vegetaite, pentru a preveni reinfestarea cu buruieni, puteti aplica un ingrasamant pentru gazon, cu efect secundar in combaterea buruienilor: Ingrasamant gazon Cornufera UV Hauert, 4 kg.

          # 91646
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi