Vezi 2 fire de răspunsuri
    • CARMEN
      23 noiembrie 2022
      0 urează frunze verzi

      pregatire pentru iarna plante ornamentale

      Buna ziua
      As putea ajuta cumva plante ornamentale de exterior precum gazania, tufanele/crizanteme si hortensie sa treaca cu bine peste temperaturile negative care vor urma? Se mai poate aplica un ingrasamant de iarna (de preferat solid din cauza ploilor)? M-am trezit cam tarziu sa intreb. Ele au primit ingrasamant pentru plante cu flori pe timpul verii cam pana la inceputul lui octombrie. Dar nu stiu daca le va ajuta cu ceva pe timpul iernii.
      Pentru trandafiri stiu ca se practica musuroirea sau acoperirea cu folie daca inaltimea lor permite acest lucru. Deci in cazul lor nu va fi nevoie de o astfel de protectie. In schimb, pentru ei as vrea sa intreb altceva. Am vazut cateva tufe de trandafiri pitici afectate de fainare. Se mai pot stropi in aceasta perioada si cu ce anume? Sau e mai bine sa astept pana la primavara? In perioada de primavara-vara de obicei am folosit topaz, mirage sau topsin. Va multumesc.

      # 147154

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 noiembrie 2022

      Buna ziua, pentru a imbunatati fertilitatea, textura si structura solului, precum si pentru a stimula activitatea microbiana de la nivelul acestuia, este indicata administrarea unui ingrasamant natural, precum Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Referitor la trandafirii afectati de fainare, avand in vedere perioada in care ne aflam, se recomanda efectuarea tratamentelor din repaus vegetativ (dupa caderea frunzelor) cu un produs pe baza de sulf: Thiovit Jet 80 WG, 30 g, prin pulverizare foliara, conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
      In plus, pentru prevenirea raspandirii bolilor, sunt foarte importante si masurile de igiena, precum: indepartarea si distrugerea regulata a frunzelor cazute pe sol, mobilizarea usoara a stratului superficial al solului, indepartarea portiunilor de planta uscate si efectuarea taierilor specifice – Taierile specifice la trandafiri). Mai multe informatii despre ingrijirea trandafirilor puteti urmari articolul nostru: Trandafiri, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 147166
      0 urează frunze verzi
      • CARMEN
        23 noiembrie 2022

        Activatorul de sol are o cantitate destul de mare pentru ce am eu. Ar trebui sa vorbesc cu o vecina ca sa ia jumatate.
        Eu ma gandisem la ingrasamantul Azet HerbstKali peste care am dat intamplator cautand altceva pe site-ul Dvs. La acesta din urma chiar se specifica in descriere faptul ca imbunatateste nutritia plantelor crescand astfel rezistenta la inghet, boli si daunatori. Adica, exact ce m-ar interesa pe mine in perioada de iarna. Problema e daca se mai poate aplica acum la sfarsitul lui noiembrie.
        Daca nu se poate, atunci am sa incerc sa gasesc o solutie pentru prima varianta.

        # 147185
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          24 noiembrie 2022

          Buna ziua, pentru obtinerea unui efect optim (sporirea rezistentei la seceta si inghet, precum si imbunatatirea echilibrului hidric al plantelor), ingrasamintele pe baza de potasiu, precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg se administreaza incepand cu luna august pana in octombrie. Astfel, avand in vedere perioada in care ne aflam, administrarea ingrasamantului mentionat (Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg), nu este recomandata. Totusi, in aceasta perioada puteti avea in vedere administrarea ingrasamantului Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg, conform recomandarilor de pe eticheta.

          # 147193
          0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      24 noiembrie 2022

      Da. Daca nu exista alta solutie, atunci o sa iau activatorul de sol. Am vorbit cu o vecina de la scara alaturata si o sa cumparam impreuna . O sa aplicam jumatate acum si jumatate la primavara inainte de intrarea in vegetatie.
      Am citit in descriere ca se incorporeaza uniform in stratul superior intr-o proportie de aprox. 100g/mp.
      Intrebarea mea este cat de mult ne putem apropia de plante la aplicarea ingrasamantului? Trebuie sa pastram o zona de siguranta de jur imprejurul lor?

      # 147215
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        24 noiembrie 2022

        Buna ziua. Pe eticheta ingrasamantului Activator de Sol Bio Manna Bodenaktivator, 5 kg nu este precizata o zona de protectie fata de plante, insa puteti avea in vedere evitarea contactului intre tulpina plantelor si granule (ingrasamant).

        # 147225
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi