• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 14 iulie 2021 la 16:00 de Carmen Scheopea.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Carmen Scheopea
      14 iulie 2021
      4 urează frunze verzi

      Portiuni din gazon uscate si pete pe photinia

      Avem covor de gazon care a inceput sa se usuce avem aspersoare si este udat dimineata si seara
      Gard viu din photinia robusta cu frunze patate de rugina si unele se usuca
      Va rog tratament cu recomandari
      Va mulrumesc

      # 98376

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iulie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, simptomele pe care le prezinta gazonul pot aparea din cauza temperaturilor ridicate sau avand in vedere udarile frecvente, din cauza instalarii unei boli. Astfel, dupa eliminarea partilor afectate este recomandata aplicarea unui fungicid precum AMN Promot, 500 g. Acesta este o solutie biologica pe baza de microorganisme din genul Trichoderma, conditionate sub forma de pulbere, ce colonizeaza solul si inhiba dezvoltarea patogenilor. Se aplica lunar, prin udare, in doza de 100 g/100 L apa, pentru o suprafata de 100 mp. Concomitent cu acest tratament, pentru sanatatea gazonului, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant biologic, cu rol in dezvoltarea sanatoasa a radacinilor si implicit a plantelor: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 litri de apa.
      Mai mult, pentru reinsamantarea gazonului in zonele respective, puteti utiliza un amestec special de seminte pentru regenerare: Gazon regenerare Hauert, 1 kg. Pentru mai multe informatii despre intretinerea gazonului, puteti consulta articolul nostru (Gazon - lucrari de intretinere).
      Referitor la Photinia, simptomele sunt specifice unei patari. In acest caz, este indicat sa eliminati portiunile afectate, apoi sa aplicati un prim tratament cu un fungicid precum Score 250 EC, 2 ml , in doza de 2 ml/10 L apa, iar la 7-10 zile, este indicat sa alternati cu un fungicid precum Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara.
      In plus, pentru a imbunatati calitatea solului si a mari rezistenta plantelor la factorii de stres, se recomanda administrarea ingrasamantului AMN Bonavita, mentionat mai sus.
      In toamna, pentru a creste rezistenta plantelor la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, le puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Ingrasamantul poate fi administrat si gazonului.
      Totodata, in fotografii se observa si prezenta pietrisului. Este indicat sa indepartati acele pietre deoarece acestea pastreaza umiditatea ridicata si nu permit circulatia aerului la nivelul radacinii. In plus, este recomandat sa afanati solul de la baza plantelor si sa le asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce intre doua udari, iar atunci cand udati gazonul, apa nu trebuie sa ajunga in dreptul plantelor.

      # 98404
      0 urează frunze verzi
    • Carmen Scheopea
      14 iulie 2021

      Va mulțumesc si o sa aplicam solutiile indicate de dvs

      # 98416
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi