Buna ziua, la pomii fructiferi, la speciile de samburoase (cais, prun, piersic, cires) si la cele de semintoase (mar, par, gutui), puteti aplica substantele recomandate in calendarele tratamentelor in functie de fenofaza, de pe site-ul nostru: pentru samburoase: Specii samburoase – Program de tratamente si pentru semintoase: Specii semintoase – Program de tratamente.
In tabele, sunt prezentate mai multe variante de produse, pentru a alege unul dintre ele. In fiecare fenofaza, este recomandat sa alegeti un alt produs, pentru a le alterna. De exemplu, la mar, daca in faza de fruct ½ , alegeti fungicidul Sercadis, in urmatoarea fenofaza, nu veti alege acelasi fungicid (chiar daca este trecut in tabel ca varianta de tratament), ci se poate alterna cu un alt fungicid, de exemplu, Luna Experience.
De asemenea, la vita de vie, se recomanda efectuarea tratamentelor fitosanitare in functie de fenofaza, urmarind in fiecare perioada calendarul tratamentelor de pe site-ul nostru: Vita de vie - Program de tratamente.
Pentru capsun, calendarul tratamentelor in functie de fenofaza, il puteti regasi pe site-ul nostru la linkul urmator: Capsun – Program de tratamente.
In plus, pentru arbustii fructiferi, in Romania, sunt omologate urmatoarele produse: Topas (), 3 ml/10 L apa, Ortiva Top (), 10 ml/10 L apa, Switch (), 15 g/10 L apa si Vertimec (), 10 ml/10 L apa. Daca doriti sa efectuati un tratament preventiv impotriva bolilor, puteti opta pentru un fungicid dintre cele 3 mentionate, iar impotriva daunatorilor, puteti aplica insecticidul Vertimec. Puteti efectua 2-3 tratamente, prin alternarea unor substante diferite la interval de 7-10 zile.
Fiind plante ornamentale, pentru tei si lamaita nu se poate prescrie o schema de tratamente in cursul perioadei de vegetatie, insa puteti aplica preventiv un tratament impotriva bolilor cu un fungicid cu spectru larg, precum Ortiva Top (), 10 ml/10 L apa, iar impotriva daunatorilor, dupa 7-10 zile de la aplicarea fungicidului, puteti aplica un insecticid precum Movento (), 7,5 ml/6 L apa.