Pom cu umflaturi si clei pe ramuri

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 14 iulie 2016 la 3:30 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #6692 Răspuns
  Dan

  Bună ziua,

  Am un corcoduș care pare bolnav – vedeți poza. Are foarte puține frunze și elimină un soi de clei – unele frunze par ude. Pe ramuri are niște umflături maro.

  Cum și cu ce se poate trata?

  Attachments:
 • #6801 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pomul este infestat de paduchele testos. Pentr combaterea acestuia se efectueaza tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html) sau Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html). Un plic se dizolva in 5-6 l de apa si se imbaiaza pomul, insistand cu solutia in zonele unde se afla daunatorii. Tratamentul se va repeta o data la 7 zile, iar solutiile se alterneaza astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticidele folosite.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">