Pom cu umflaturi si clei pe ramuri

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 14 iulie 2016 la 3:30 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #6692 Răspuns
  Dan

  Bună ziua,

  Am un corcoduș care pare bolnav – vedeți poza. Are foarte puține frunze și elimină un soi de clei – unele frunze par ude. Pe ramuri are niște umflături maro.

  Cum și cu ce se poate trata?

  Attachments:
 • #6801 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pomul este infestat de paduchele testos. Pentr combaterea acestuia se efectueaza tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html) sau Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html). Un plic se dizolva in 5-6 l de apa si se imbaiaza pomul, insistand cu solutia in zonele unde se afla daunatorii. Tratamentul se va repeta o data la 7 zile, iar solutiile se alterneaza astfel incat daunatorii sa nu capete imunitate la insecticidele folosite.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">