Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ionut
      1 iulie 2022
      9 urează frunze verzi

      tratamente plosnite de pat

      Am depistat plosnitele de pat intr o canapea , luni seara am aflat de ele , marti dimineata am aruncat patul unde pareau sa fie cele mai multe . In alte parti prin apartament nu am vazut , nu am idee cum am ajuns sa le am in casa , sunt curios si de asta. Am folosit marti si miercuri k othrine la 16 lei de la o farmacie veterniara sub forma de solutie lichida amestecata cu apa , nu au aparut plosnite moarte. Astazi de dimineata , vineri , am folosit 3-5g de cytrol forte wp in 500ml apa si am pulverizat prin camera , apoi un i7.2 dobol fumigator si dupa ce am revenit in apartament peste 4 5 ore la fel nu am gasit nimic in camera. Sunt sanse mari sa fi scapat de ele deja din moment ce nu am gasit nimic dupa primul tratament iar pe altundeva prin casa nu am vazut? Sunt curios si ce sfaturi sau pareri aveti pentru situatia data , fiind vara as vrea sa termin cat de repede se poate cu toata nebunia cu plosnitele ca sa pot reveni la viata normala de zi cu zi.

      # 133398

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 iulie 2022

      Buna ziua, in general, in cazul plosnitelor de pat sunt necesare 2-3 tratamente, la un interval de 7-10 zile distanta intre ele, cu un insecticid aplicat prin pulverizare (Cytrol Forte WP, 20 g, K-Othrine WG 250, 20 g, i55 Cimetrol Super EW, 100 ml etc.), urmata de utilizarea unui insecticid aerosol (de exemplu, i7.2 Dobol Fumigator, 10 g, i135 PermFum Midi, 11 g, Dobol Fumigator, 20 g), respectandu-se intocmai recomandarile de pe eticheta privind doza, in cazul insecticidelor aplicate prin pulverizare (respectiv cantitatea de produs si volumul de apa aferent in care se dizolva acesta), precum si intervalul de timp dintre tratamente (7-10 zile). Totodata, o importanta deosebita o prezinta si masurile ce trebuie intreprinse ulterior (aspirarea zonei tratate pentru a indeparta insectele moarte si ouale acestora, spalarea tutuor tesaturile si materialele care suporta acest proces etc.). Astfel, de moment, avand in vedere ca ati efectuat tratamentele chimice in modul descris, pentru a verifica daca plosnitele mai sunt prezente in spatiul respectiv, se recomanda utilizarea unor capcane adezive, ce au atat scop de monitorizare, precum si de verificare a rezultatelor tratamentelor efectuate: Stick-Em The Bugo Capcana Plosnite 211H, set de 8 sau CatchMaster BDS-SLDR96, adeziv plosnite . In cazul in care vor fi capturate plosnite pe suprafata capcanelor, se recomanda efectuarea tratamentelor (insecticid prin pulverizare + aerosol), respectand recomandarile mentionate mai sus.
      Pe viitor, puteti avea in vedere folosirea unei genti sau camere termice. Gentile de acest gen, cum ar fi Inchiriere Geanta termica ZappBug Heater sau Inchiriere Geanta termica ZappBug Oven 2 9504, 24 ore , folosesc un sistem de incalzire pentru a combate insectele. Pentru obiecte mai mari precum saltele de pat, canapele, fotolii etc. puteti avea in vedere folosirea unei camere termice precum Inchiriere Camera termica ZappBug Room 9502, 24 ore . Temperatura ridicata din interiorul gentii este suficienta pentru a extermina plosnitele (sau alte insecte mici) in toate stadiile de dezvoltare, inclusiv ouale, larvele si adultii. Functeaza prin incalzirea articolelor infestate la o temperatura care este letala pentru plosnite. Inchirierea unei genti termice este o alternativa non-toxica si naturala de a scapa de acesti daunatori.
      Pentru mai multe informatii detaliate despre modul de efectuare a tratamentelor, precum si produsele recomandate, va rugam sa consultati si articolul urmator: Scapa de plosnite de pat, solutii.

      # 133598
      1 urează frunze verzi
    • BULIGA FINICA
      6 iulie 2022

      Anul trecut în ian. 2021 m-am trezit cu o mulțime de plosnite în camera. Locuiesc la cămin. După ce m-am documentat pe internet am cumpărat diverse produse : k. Otrine k 300 Draker pamint de diatomee. Am fiert hainele am dezinfectat am aruncat o jumătate din lucrurile din casa. Am găsit multe moarte. După 6 luni adică în iulie 2021 au apărut din nou. Cu toate ca este pamint de diatomee în toată casa în șifonier în dulapuri în sertare ele tot au apărut. Pe cele care le-am văzut le-am omorit. Au dispărut pina în ian. 2022.Apoi au apărut cite una în general la chiuveta. Le-am omorit dar acestea nu mai aveau singe. Din Martie și pina acuma o saptamina nu le-am mai văzut. Acum apar din nou chiar și ziua. Ce este de făcut? O sa acap vreodată de ele?

      # 134043
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-plosnite-de-pat
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plosnite de pat

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi