Buna ziua,
Am un apartament inchiriat unor chiriasi din luna august a anului trecut. Anul acesta, in luna februarie m-au anuntat ca au gasit plosnite. Este posibil ca aceste plosnite sa fi existat de dinainte de venirea lor in apartament ( august 2024) si sa fi convietuit cu ele fara sa-i muste pana in februarie 2025?
Care ar fi costurile pentru o solutionare definitiva a problemei? In Ilfov este locatia, 42 mp.
Buna ziua! Este posibil ca plosnitele sa fi fost prezente in apartament inainte de venirea chiriasilor, dar sa nu fi fost detectate imediat. Este posibil ca infestarea sa fi fost initial mica si sa se fi dezvoltat treptat, dar nu este foarte frecvent ca acestea sa ramana neobservate si sa nu muste pe o perioada indelungata. In ceea ce priveste costurile pentru o eliminarea definitiva a daunatorilor, acestea pot varia in functie de gravitatea infestarii si de metoda aleasa (fie prin tratamente cu produse sigure, administrate de dumneavoastra, fie prin servicii oferite de firme specializate in DDD). Inainte de a incepe tratamentele, este esential sa izolati elementele care nu pot fi tratate (haine, carti, obiecte de decor, jucarii etc.) in saci rezistenti, inchisi etans. Cu cat spatiul este mai aerisit si mai liber, cu atat tratamentele vor fi mai eficiente, deoarece plosnitele nu vor avea multe locuri unde sa se ascunda. In aceasta etapa, aspirarea si igienizarea temeinica a tuturor zonelor unde s-a observat prezenta plosnitelor sunt cruciale. Aspirarea este un pas foarte important deoarece, prin acest proces, se pot elimina atat plosnitele adulte, cat si nimfele si ouale acestora. De asemenea, este necesar sa aspirati atat inainte, cat si dupa aplicarea tratamentelor. Aspirarea trebuie sa inceapa din zona patului, ridicand saltelele si verificand cu atentie fiecare colt, dar si zonele de imbinare ale mobilierului. Este recomandat sa aspirati si interiorul patului sau al canapelei, deoarece plosnitele se pot ascunde si in aceste locuri. Dupa aspirare, sacul aspiratorului trebuie sigilat foarte bine inainte de a fi indepartat.
Este esential ca tratamentele sa fie realizate cu multa rabdare, tratand cu grija fiecare colt, spatiu si crapatura. Daca tratamentele sunt efectuate corespunzator, eliminarea plosnitelor poate fi realizata in 2-3 tratamente, in cazul unei infestari medii. Astfel, dupa ce s-au realizat aerisirea, igienizarea si aspirarea zonelor, se recomanda aplicarea unui tratament prin pulverizare cu un insecticid precum Buglea, 100 ml sau i40 Cytrol Forte WP, 20 g, urmat de un tratament prin fumigatie cu i135 PermFum Midi, 11 g sau i7.2 Dobol Fumigator, 10 g. Este recomandat ca tratamentele prin fumigatie sa fie aplicate dupa solutiile insecticide aplicate prin pulverizare. Acest lucru va forta daunatorii sa iasa din ascunzatorile lor sau din locurile greu accesibile (efect de „flush-out”), ajungand astfel direct in contact cu insecticidul pulverizat anterior. Tratamentele prin pulverizare si fumigatie se pot alterna folosind atat insecticide cu efect mecanic cat si insecticide regulatori de crestere (IGR).
In plus, dupa aplicarea tratamentelor prin pulverizare si fumigatie, se recomanda si aplicarea in anumite zone a unui insecticid sub forma de pulbere, precum i05 PermDust, 100 g sau Pest Stop Dust, 200g, deoarece acesta are cea mai mare remanenta. Insecticidele sub forma de pulbere se pot utiliza in zonele greu accesibile, unde insecticidele lichide nu pot fi aplicate (de exemplu: orificii sau instalatii electrice, crapaturi etc.). Pulverizarea lichida va ucide insectele expuse si va crea o bariera insecticida pe suprafete, iar insecticidele pulbere vor completa tratamentul ulterior, combatand insectele din spatiile greu accesibile (crapaturi, fisuri si spatiile din spatele mobilierului). Este foarte important ca aplicarea insecticidelor sub forma de pulbere sa se realizeze la cateva zile distanta fata de aplicarea insecticidelor prin pulverizare, doar atunci cand suprafetele sunt complet uscate. Nu se recomanda aplicarea insecticidelor pulbere daca aveti animale de companie.
Dupa efectuarea tratamentelor se recomanda utilizarea unor dispozitive sau capcane pentru monitorizare a infestatiei precum Nattaro Scout, dispozitiv complet monitorizare plosnite sau Capcana Liniară Ploșnițe. Acestea atrag insectele si au rolul de a depista prezenta si gradul de infestare intr-un anumit spatiu, in vederea stabilirii tratamentelor de combatere.
Pe langa toate acestea, trebuie mentionat ca exista cazuri de reinfestare cu plosnite de pat din cauza vecinilor. Acest lucru se poate intampla atunci cand plosnitele se deplaseaza dintr-un apartament in altul prin fisuri in pereti, conducte, sau prin retelele de instalatii comune. Este important sa colaborati cu vecinii pentru a coordona tratamentele si a preveni astfel reinfestarile.
Dacă vrei să economisești timp și efort, poți lăsa această sarcină în mâinile unui specialist.
Mai jos găsești o listă de furnizori care te pot ajuta. Asigură-te că folosesc produse de calitate,
recomandate și testate.
Dezinsectie, Plosnitele de pat | Specialistii
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Plosnite de pat
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
Citește și participă la discuții despre Plosnite de pat