Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Sandu
      26 aprilie 2023
      5 urează frunze verzi

      Platan – ofilire/uscare frunze

      Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o solutie.Am un platan, plantat de 3-4 ani la mine in curte.In aceasta primavara, de cateva zile dupa o perioada de multe ploi au inceput sa se ofilesca unele frunze, altele se usuca.Anul trecut am fost indrumat de la dvs sa dau cu zoxis 250 sc si Amn verde 500 ml pentru ca unele frunze se uscau, dupa tratament totul a fost ok, frunzele ramase au rezistat pana in Noiembrie, tratamentul a fost aplicat undeva prin primavara, acum vad ca se ofilesc frunzele.Atasez poze cu frunzele de acum.Rog raspuns.Multumesc.

      # 161789

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Sandu
      26 aprilie 2023
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        27 aprilie 2023

        Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa atasati cateva fotografii clare, focalizate, cu frunzele ofilite/uscate, precum si cu frunzele partial depreciate. De asemenea, puteti sectiona cateva ramuri afectate, pentru a putea observa simptomele pe care acestea le prezinta in interior.
        In plus, va rugam sa descrieti conditiile de mediu specifice zonei in care va aflati, modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, cantitatea de apa utilizata la o udare, daca ati aplicat ingrasaminte sau daca ati efectuat tratamente in sezonul curent de vegetatie, daca solul este ud la suprafata intr-un moment oarecare, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

        # 161885
        0 urează frunze verzi
    • Sandu
      27 aprilie 2023

      Buna ziua, am atasat pozele cerute de dvs.Nu am dat cu nimic pana acum in acest an. De udat nu am udat decat o data acum cam 1 luna inainte de incepera ploilor, cat sa ud pe suprafata pamantului din jurul pomului.De obicei in petioada primavara -toamna il ud la o saptamana cat sa se hidrateze pamantul.Solul in general nu este umed la suprafata pomului.Pomul este plantat pe zona de sud, soarele bate toata ziua pe el, nu exista vegetatie in jurul acestuia si pe sol, doar o coadra de vita de vie cam la o distanta de circa 30-40 cm de acesta, dar de dimensiuni mici in inaltime de 1.5 m.

      # 162011
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        28 aprilie 2023

        Buna ziua. Simptomele la nivelul frunzelor pot fi cauzate de o afectiune, cum ar fi: antracnoza, fainare (in acest caz, se observa o pulbere albicioasa pe frunze), insa fotografiile nu sunt clare pentru a putea identifica problema cu exactitate. In acest caz, pentru siguranta, puteti avea in vedere efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid cu spectru larg de actiune, precum: Zoxis 250 SC, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa. Tratamentele se aplica prin pulverizare foliara. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        Inainte de aplicarea tratamentelor, se recomanda indepartarea portiunilor afectate si distrugerea acestora prin ardere.
        Totodata, se recomanda si administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, respectiv de revitalizare a radacinilor si de sustinere a cresterii, precum: AMN Arbori, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor de pe eticheta.
        Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul urmator: Platan, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 162057
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

platan-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Platan

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi