Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Raluca
      27 februarie 2023
      3 urează frunze verzi

      Plante suculente cu pete

      Plantele mele suculente au niste pete , iar unora li se ingalbenesc frunze si pica. Sunt asezate la o fereastra sudica, apropiate unele de celelalte. M-am confruntat cu paduchi lanosi, de care am incercat sa scap cu solutie de apa, sapun si alcool / ulei de neem, si musculite mici negre pentru care am plasat capcane cu lipici. Nu stiu daca insectele sunt de vina pt aceste pete sau au prins vreo boala.Atasez fotografii. Multumesc!

      # 155467

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 februarie 2023

      Buna ziua. Din fotografiile atasate, este posibil ca plantele sa fie afectate de un edem. Edemul poate aparea in urma unui stres abiotic, iar cea mai frecventa cauza a acestuia este umiditatea ridicata in substrat (factor care determina de cele mai multe ori si caderea frunzelor). In aceste conditii, radacinile absorb apa intr-un ritm mai rapid decat poate planta sa elimine prin transpiratie. In acest caz, pentru a evita formarea de noi edeme, este indicat ca udarea sa se faca moderat (evitand stagnarea apei in tavita sau in vasul masca), iar substratul sa se usuce intr-o proportie destul de mare intre udari. Totodata, este indicat sa inlaturati pietrele din ghiveci deoarece acestea mentin umiditatea in substrat. Pentru mai multe informatii despre ingrijirea suculentelor va rugam sa consultati si articolul nostru: Suculente, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, puteti avea in vedere si administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale plantelor suculente, precum: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

      # 155540
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Suculente

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi