Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      24 ianuarie 2023
      3 urează frunze verzi

      plante ornamentele – colembole in substrat

      Buna ziua,
      De ceva vreme ma confrunt si eu cu o problema cu niste purici mici si albi (care sar) in pamantul tuturor plantelor de apartament si nu mai stiu cum sa scap de ei.
      Din cate am cercetat, ar putea fi springtails (collembole), sunt in absolut toate ghivecele (inclusiv plante izolate de celelalte).
      Initial am aplicat mospilan 1.5 grame la 10 litri de apa (saptamanal, timp de doua saptamani, inclusiv stropit pe pamant). Parea ca s-a mai diminuat problema, dar au reaparut la scurt timp.
      Apoi timp de 3 saptamani am aplicat mavrik 5 ml la 10 litri de apa alternat cu mospilan 1.5 g la 10 litri de apa (la ambele am adaugat si break thru S 240 2 ml la 10 litri de apa). Au disparut si reaparut la cateva saptamani dupa tratamente. Deja am impresia ca mai mult m-am otravit eu decat insectele.
      Am inteles ca prospera la umiditate crescuta, am udat plantele din ce in ce mai rar sa las pamantul sa se usuce aproape complet intre udari (ceea ce a avut un impact negativ asupra plantelor care sufera din lipsa de apa). Pana si aloele care sunt udate o data pe luna cu putina apa au pureci albi in pamant. Intr-adevar..cand pamantul este complet uscat par ca s-au dus, dar odata ce ud plantele chiar si cu 50 ml de apa incep sa rasara creaturile in ghiveci.
      Am schimbat pana si pamantul tuturor plantelor + dezinfectat ghivecele (cu mentiunea ca nu am scos si pamantul dintre radacini ca sa nu intre in stres plantele).
      Am sters cu spirt toate imprejurimile plantelor ca sa nu existe pureci in zona (desi nu am vazut in afara ghivecelor si sub ghiveci in farfuriute).
      Tot ce fac pare sa aiba un efect temporar, aveti vreo idee legat de cum as putea sa rezolv problema?
      Multumesc

      # 151287

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 ianuarie 2023

      Buna ziua. Insectele albe din filmuletul atasat par a fi o specie de colembole. Acestea au un rol important in degradarea materiei vegetale aflata in descompunere si nu sunt daunatoare plantelor. In acest caz, avand in vedere masurile realizate pana acum, puteti avea in vedere schimbarea periodica a primilor cm de substrat, cu un altul nou, proaspat, precum: Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri, Substrat Profesional Cactusi si Plante Suculente, 5 litri, Substrat Profesional Citrice, 20 litri (in functie de specia plantei).

      # 151389
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi