Vezi 1 fir de răspunsuri
  • David
   22 februarie 2024
   2 urează frunze verzi

   Plante Ornamentale de Interior, musculite negre in substrat (Fungus Gnats)

   Bună ziua!Am și eu o mare problemă cu aceste musculițe negre care au invadat plantele de apartament.Fungus Gnats înțeleg ca se numesc.Am încercat toate soluțiile posibile găsite pe forumul dumneavoastră dar fără rezultat.Intradevar nr. Lor se micșorează dar nu scap de problema.Am încercat să ud foarte rar dar în momentul în care o fac apar din nou.Inteleg ca Bacillus thurigiensis var. Israelensis ar avea efect asupra lor dar nu găsesc nici un produs la noi pe piață care sa conțină asta.O ultimă variantă la care mă gândesc este să acopăr startul de pământ cu nisip si sa încerc sa ud florile cu un mix de apă oxigenată cu apă.Ce părere aveți?

   # 207621
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 februarie 2024

   Buna ziua. In cazul in care ati efectuat deja toate masurile ce pot fi luate in cazul prezentei musculitelor negre (descrise intr-un subiect similar in Comunitatea Botanistii: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/spathiphyllum-cu-frunze-ingalbenite-si-musculite-negre/), puteti avea in vedere repetarea operatiunii de schimbare a stratului superficial al substratului si udarea plantelor prin scufundare o perioada de timp, astfel incat stratul superficial al substratului sa ramana uscat (in functie de cerintele fiecarei plante in parte). La nevoie, se mai poate efectua un tratament cu insecticidul Mavrik 2 F, 5 ml .
   Utilizarea continua a capcanelor adezive speciale poate fi de asemenea decisiva in capturarea exemplarelor de musculite ramase (ex. Butterfly Guard, set 10 bucati).

   # 207636
   0 urează frunze verzi
 • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

  Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi