Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Claudia Isache
   18 februarie 2024
   2 urează frunze verzi

   Plante Ornamentale de interior, atac de musculita alba

   Aseara am vazut ca are dare lipicioase pe soatele frunzelor. O ud la nevoie, stiu ca este sensibila, o stropesc pe frunze cu apa pt umiditate.
   Mai am o craciunita de anul trecut, acum a inceput sa infloreasca, are niste insecte foarte mici albe, pe spatele frunzelor, unele zboara.

   # 207287

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   19 februarie 2024

   Buna ziua. Din imaginile inserate, insectele prezente par a fi musculite albe (Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) - identificare si combatere), iar picaturile lipicioase pot fi dejectiile dulci ale acestora, denumite popular (roua de miere). In cazul de fata, se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid precum Sanmite 10 SC, 15 ml (in doza 15 ml/ 10 L apa), iar dupa 10 zile, este indicat sa alternati cu un insecticid precum Movento 100 SC, 7.5 ml (in doza de 7,5 ml/10 L apa). Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutiile preparate cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acestora pe planta, atat pe partea inferioara si superioara a frunzelor, cat si pe tulpini. De asemenea, este indicata si amplasarea unei capcane adezive pentru monitorizarea si controlul musculitei, precum Butterfly Guard, set 10 bucati. Insectele sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special. La 10 zile dupa finalizarea tratamentelor, se recomanda si administrarea unui ingrasamant care stimuleaza regenerarea plantelor in urma atacului daunatorilor si mareste rezistenta acestora la factorii de stres, precum Contra X, 500 ml, aplicat prin pulverizare, conform informatiilor oferite de producator. Produsele recomandate se pot administra si celorlalte plante de interior (daca este cazul), deoarece acest daunator migreaza usor de la o planta la alta.

   # 207375
   0 urează frunze verzi
   • Claudia Isache
    19 februarie 2024

    Multumesc mult pentru raspuns. Ca sa nu deschid 2 topicuri, am cerut ajutorul pt 2 plante: Craciunita care are musculite albe si Calathea care nu are musculite, dar are acele dâre rosiatice pe spatele frunzelor si are frunzele lipicioase. Cu siguranta nu e acelasi dăunător. Ca sa pot face o singura comanda, as dori si un tratament pt Calathea. Multumesc anticipat

    # 207394
    1 urează frunze verzi
    • Tom BotanistulSPECIALIST
     19 februarie 2024

     Liniile rosii de pe partea inferioara a frunzelor de Calathea sunt caracteristice speciei, ele nefiind cauzate de atacul unui daunator, iar picaturile incolore par dejectii lasate de anumiti daunatori cum este musculita alba, prezenta pe Poinsettia (Craciunita). In cazul in care observati alte simptome neobisnuite pe partea superioara a frunzelor sau alte insecte pe Calathea, va rugam sa inserati fotografii clare cu acestea/acestia. Daca nu observati alte simptome si/sau daunatori, este indicata respectarea recomandarilor de mai sus.

     # 207399
     0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi