Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gabri
   1 decembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Plante Ornamentale de Exterior, mereu cad frunzele la vita canadiana

   Buna ziua,

   Am cateva plante de Vita Canadiana insa mereu fac prea multe flori si fructe si le cad frunzele mult inainte sa apuca sa devins decorative. Ce as putea sa modific in ingrijire pentru a avea o planta decorativa? Este plantata in semiumbra pe un gard metalic insa si cea care se urca pe un zid are aceeasi problema. Se umple de flori sj face prea putine frunze pentru a mai arata in vre-un fel. Am incercat cu taiatul florilor inainte sa faca fructe dar nu am facut fata 🙁

   # 197050

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 decembrie 2023

   Buna ziua. In general, inflorirea si fructificatia abundenta semnaleaza maturitatea si starea buna de vegetatie a plantelor. Este cunoscut insa si faptul ca unele plante pot reactiona la conditiile de stres fiziologic prin fructificatie abundenta (pentru asigurarea succesiunii genetice). In plus, in cazul fructificatiei abundente planta devine mai slabita si mai sensibila fata de conditiile biotice si abiotice, investind energia in primul rand in productia de fructe si seminte.
   In cazul de fata insa simptomele mentionate pot avea la baza un cumul de factori biotici si abiotici (soi, conditii de mediu si de ingrijire). Pentru a va putea ajuta cu recomandari, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre conditiile de mediu si de ingrijire oderite (lumina, sol, temperaturi, precipitatii, udare, fertilizare, tratamente efectuate, simptome observate si orice alta informatie care poate fi relevanta in acest caz).

   # 198333
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ingrijire-plante-ornamentale-de-exterior
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de Exterior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi