• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 15 aprilie 2020 la 16:01 de Mihaela Gavrilescu.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Mihaela
      14 aprilie 2020
      2 urează frunze verzi

      plante cu puf alb – frunze uscate la gardenia si busuioc

      Buba ziua. Am cateva plantute care au inceput sa prezinte un fel de puf alb pe tulpina si frunze. Initial am crezut ca este paduche lanos, in urma discutiei cu un specialist care mi-a recomandat tratament in consecinta. Vazand poze pe forum cu paduchi lanosi, imi e clar ca este o alta boala. Va trimit o poza a plantei celei mai afectate. Cu ce o pot trata?

      De asemenea, mai am probleme cu busuiocul si gardenia ale caror frunze se usuca. Asa am patit si cu busuiocul de anul trecut, am decis sa il arunc, dar am luat o planta noua acum 2 saptamani, care in cateva zile a inceput sa prezinte aceleasi simtome. E posibil ca microbul sa fi ramas in casa? Cum il pot curata din spatiu si cum pot trata plantele? In cazul busuiocului, mai poate fi consumat dupa tratament?
      Multumesc!

      # 68852

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 aprilie 2020

      Buna ziua, puful respectiv este specific fainarii. Aeasta boala este favorizata de umiditatea excesiva precum si de lipsa aerisirii. Pentru combatere se recomanda efectuarea tratamentelor, prin pulverizare cu un fungicid precum Topas (Topas 100 EC, 3 ml), 3 ml/7 l apa. Aplicati-l tuturor plantelor la care l-ati sesizat. Simptomele din fotografia numarul doi, sunt cel mai probabil cauzate de o problema in substrat, la nivelul radacinilor (drenaj slab al substratului, umiditate ridicata etc.). Atentie la volumul de apa administrat, este indicat sa lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari. Pentru a stimula regenerea plantelor, dupa aceasta perioada de stres, este indicat sa aplicati prin udare la radacina, un ingrasamant precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), 2 ml/1 l apa. In cazul busuiocului, nu trebuie aplicat vreun tratament, ci doar sa il ingrijiti corespunzator.

      # 68855
      1 urează frunze verzi
    • Mihaela Gavrilescu
      15 aprilie 2020

      Multumesc mult pentru raspuns! Voi actiona conform indrumarii dumneavoastra! Zile frumoase!

      # 68856
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plante-ornamentale-interior-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plante Ornamentale de interior

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi