Plante aromatice – afide?

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #39255 Răspunde
   Catalin Cristea

   Buna ziua,

   Nu imi dau seama daca ce am la busuioc (dar si la menta) este acelasi tip de insecta din topicul anterior. Eu vad insectele ca fiind albe..
   Mi s-a recomandat pe chat https://www.botanistii.ro/adama-insecticid-agro-mavrik-2-f-5-ml.html sau https://www.botanistii.ro/ishihara-sangyo-kaisha-insecticid-agro-teppeki-1-5-g.html dar la dozaj nu vad plante aromatice.
   Am 5 plante cu totul, deci nu mi-ar trebui foarte mult.

   Multumesc

  • #39329 Răspunde
   Tom Botanistul

   Din imaginile furnizate, plantele par a fi atacate de musculite albe. Pentru monitorizarea si controlul insectele zburatoare ( musculite, paduchi de plante), se recomanda folosirea unei capcane adezive pentru insecte, precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte ).
   Pentru combaterea unui spectru larg de daunatori, este recomanda efectuarea a doua tratamente, la interval de 7-10 zile, alternand Teppeki cu un insecticid precum Mavrik 2 F. In catalogul nostru de produse, nu avem un insecticid omologat pentru plantele aromatice, de aceea, daca doriti sa le consumati, trebuie sa stiti ca nu se poate preciza un timp de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la consum. Doza de aplicare pentru Teppeki este de 1,2-1,4 g/10 l apa, iar pentru Mavrik 2 F este de 4-5 ml/ 10 l apa.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">