Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alexandru I
      2 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      Plantatie de zmeura -uscarea frunzelor

      Buna seara, am o plantatie de zmeura si azi am vazut pe lastarii tineri, pe vârful frunzelor începe să se încovoie si sa se uste partea respectiva. Au fost pana la -5 grade în ultima săptămână. In data de 17 martie am.dat ingrasamnt 16.16.16., champ77, calypso si oviron sau asa ceva pe baza de ulei, dar atunci puii erau mici si nu erau afectati. Aproape pe intreaga plantatie sunt afectati lastarii pe frunzele de sus, unii mai tare, alții mai puțin sau deloc.
      Frunzele crescute pe lastarii de anul trecut sunt in perfecta stare. Doar cei mici sunt afectați care au ieșit acum din pământ.
      In afara de păianjen nu am observat nici un dăunător, si un vierme maro negru ca o sârmă.
      Va multumesc.

      # 74719

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iulie 2020

      Buna ziua, cel mai probabil lastarii tineri au fost afectati de temperaturile scazute din ultima perioada. Trebuie mentionat ca ceea ce a fost afectat nu isi va mai reveni, insa se pot face tratamente pentru a ajuta plantele sa treaca peste stresul abiotic suferit, iar cresterea si dezvoltarea acestora sa se realizeze corespunzator in continuare. Se recomanda aplicarea foliara a unui biostimulator care sa determine o mai buna circulatie a nutrientilor si enzimelor in interiorul celulei precum Atonik (Atonik, 100 ml), in doza 60 ml/ 100 l apa impreuna cu un biostimulator care sa ajute la recuperarea plantelor, ajutand la procesul de forosinteza, precum Terra Sorb Complex (Terra-Sorb Complex, 1 litru), in doza 150 ml/ 100 l apa (pentru o suprafata aprox. de 1000 mp). Apoi, la scurt timp (eventual, cu primul tratament fitosanitar), se recomanda aplicarea unui ingrasamant foliar pe baza de calciu care sa ajute la refacerea si intarirea peretilor celulari, precum Microcat Ca (Microcat Ca, 1 litru), in doza 300 ml/ 100 l apa.

      # 74722
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

zmeur-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zmeur

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi