• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Atomei Adriana
   21 mai 2020

   plantare solanum jasminoides

   Buna ziua ! Se poate planta solanum jasminoides in curte? Locuiesc in Bacau, deci iernile nu sunt chiar blande, cateodata. Va multumesc!

   #79692

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 mai 2020

   Solanum jasminoides este o liana originara din zonele tropicale. In conditiile tarii noastre este intalnita ca planta la ghiveci, iar iarna este indicat sa fie tinuta in spatii adapostite, intrucat aceasta specie este afectata de temperaturile scazute din timpul iernii.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

plantare solanum jasminoides Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Iasomia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Ghinea Raluca Georgiana
  18 noiembrie 2021
  De ce s.a facut asa iasomia ? Comunitatea BotanistiiDe ce s.a facut asa iasomia ? Comunitatea Botanistii
  Este udata 1 data pe săptămână și are lumina suficienta
  0
  1
  Trimite
  Mihai
  16 noiembrie 2021
  Stephanotis – de ce se ingalbenesc frunzele? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am cumparat aceasta planta, Stephanotis, cu o luna in urma, timp in care, i-am schimbat pamantul, mutand-o intr-un ghiveci mai mare si schimbandu-i, directi de crestere, de pe bolta din sarma, pe vertical, pe un par. Ingalbenirea frunzelor, a intervenit anterior transplantarii. Am o planta din aceeasi specie care se confrunta cu o problema similara, planta nefiind transplantata(fiind inca in ghiveciul original, pe bolta de sarma)
  0
  3
  Trimite
  Mihaela Neagoe
  26 octombrie 2021
  Iasomie Madagascar frunze galbene Comunitatea BotanistiiIasomie Madagascar frunze galbene Comunitatea BotanistiiIasomie Madagascar frunze galbene Comunitatea BotanistiiIasomie Madagascar frunze galbene Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Am 2 iasomii de madagascar si de aproximativ 3 saptamani pentru una dintre ele au inceput sa se ingalbeneasca frunzele de la baza ghiveciului ( pentru cea mai mare dintre ele) Am observat asta dupa ce le-am schimbat locul. Au stat in geam pozitionate de la bun inceput si nu au fost probleme. Dar au crescut si nu am mai avut loc la geam, asadar le-am schimbat locul dar stau tot intr-un loc luminos. Le-am administrat si ingrasamant bio Blütenpracht, 350 ml. Cea mare, care acum are frunze galbene, a si inflorit de 2 ori. Nu inteleg de ce a inceput sa piarda frunzele. Oare pentru ca le-am mutat locul ? plus, au inceput sa se usuce si ramurile la varf, se ingalbenesc apoi se usuca. Am atasat cateva poze, Va multumesc
  0
  1
  Trimite
  Daniela
  7 octombrie 2021
  iasomie de madagascar (stephanotis) – i se ingalbenesc frunzele si nu infloreste Comunitatea Botanistiiiasomie de madagascar (stephanotis) – i se ingalbenesc frunzele si nu infloreste Comunitatea Botanistiiiasomie de madagascar (stephanotis) – i se ingalbenesc frunzele si nu infloreste Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am ingrijit plantele astfel : udare 1 data pe saptamana, temperatura aprox. 20-25 grade, lumina naturala dar nu directa, nu le-am schimbat locul si nu au stat in curent. Pamantul a fost schimbat cu pamant universal pentru flori, dar nu am fertilizat. Au fost inflorite doar atunci cand le-am primit, acum 1 an, iar acum frunzele au inceput sa se ingalbeneasca, destul de repede, frunze pe care le-am indepartat, iar in pamant am descoperit mici, subtiri, viermisori... Va rog frumos sa imi transmiteti cum imi pot salva plantele, ce trebuie sa fac in continuare ? Va multumesc!
  2
  1
  Trimite
  Mihaela Alistar
  30 septembrie 2021
  De ce se usuca iasomia de madagascar? Comunitatea Botanistii
  Am gasit aceasta planta langa un gunoi si nu prea stiu ce sa ii fac. Are tulpina galbena iar frunzele incep sa se usuce si sa se stranga. Poate fi salvata?
  0
  1
  Trimite