Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      7 martie 2023
      3 urează frunze verzi

      Planta ZZ – tulpini incretite

      Buna ziua!
      Am aceasta planta de 1 an si cateva luni, cumparata de la persoana fizica. La inceput aveam tendinta sa ii dau apa cam o data la saptamana fara sa drenez excesul de apa din farfurie, lucru care ulterior am aflat ca ii dauneaza. Drept urmare, treptat, am pierdut 2 tulpini. Intre timp am redus considerabil frecventa udarii astfel incat sa permit pamantului sa se usuce complet, cam la 3 saptamani. In acest fel am obtinut 2 tulpini noi, una aproape matura si una in curs de dezvoltare. Cu toate astea am observat ca inca o tulpina da semne de suferinta (frunze galbui cavitatii pe “trunchi” si lipsa de vigoare generala). De cand am planta nu i-am oferit deloc fertilizator insa as vrea sa incep la recomandarea dumneavoastra. Mentionez ca este intr-o camera cu expunere sud-vest iar pozitia in camera nu ii permite sa primeasca raze solare directe. Planta este intr-un ghiveci de plastic de 20 cm diametru, cu gauri de drenaj si farfurie de colectare a apei.
      Am luat in considerare sa o scot din ghiveci pentru a elimina complet tulpinele uscate si radacinele acestora (potential putrezite) insa nu as vrea sa o stresez mai mult.
      Ce credeti ca as putea sa fac ca sa o salvez?
      Va multumesc mult!

      # 156127

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 martie 2023

      Buna ziua. Cea mai frecventa cauza a simptomelor descrise (frunze usor ingalbenite, tulpina incretita) este udarea incorecta (prea multa sau prea putina apa). In acest caz, se recomanda modificarea regimului de udare pana cand planta incepe sa prezinte semne de ameliorare. In general, se recomanda udarea moderata (cu o cantitate suficienta de apa, astfel incat substratul sa fie saturat), permitand totodata substratului sa se usuce usor intre doua udari (primii 3-4 cm de la suprafata). Este important sa verificati si orificiile pentru drenaj (sa nu fie obturate) si sa evitati stagnarea apei in tavita.
      Pentru a-i oferi necesarul de nutrienti si pentru a incuraja cresterea sanatoasa a plantei, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante decorative de interior, precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml, conform recomandarilor de pe eticheta.
      Pentru informatii suplimentare despre ingrijirea acestor specii, va rugam sa consultati si articolul nostru: Zamioculcas, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 156147
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Zamioculcas

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi