Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anca
      5 ianuarie 2021
      1 urează frunze verzi

      planta Yucca cu frunze ingalbenite

      Buna ziua, am urmarit toate postarile de aici pe aceasta tema intrucat am si eu de 5 luni o planta Yucca si de saptamana trecuta cand i s-a uscat o frunza, acum sunt mai mai multe care s-au ingalbenit si s-au pleostit. Cred ca una din cauze este ca i-am pus prea multa apa. Ghiveciul are si o tavita de scurgere si ii puneam apa in tavita crezand ca isi va lua cat are nevoie. Ma asiguram sa aibe tot timpul apa in tavita. Insa am observat de ceva vreme aparitia unor formatiuni albicioase pe marginea vasului si in tavita si in ghiveciul propriu zis si din ce am citit aici inteleg ca era mucegai. Am curatat sambata cat am putut substratul de aceste formatiuni si nu i-am mai pus apa deloc de saptamana trecuta. Ieri am primit comanda facuta aici pentru Topsin 500 SC, 100ml care vazusem ca a fost recomandat la postarea Alinei cu subiectul „frunze galbene cu pete negre la Yucca”. Ieri am stropit substratul si partea de jos a tulpinii la planta cu o solutie. Vazusem ca aparusera si niste musculitze negre dar intre timp au cam disparut, probabil ca nu le-a placut fungicidul. Am pus si niste poze alaturat. Puteti sa-mi spuneti va rog ce altceva as putea sa mai fac sa salvez planta?
      Multumesc!

      # 68571

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 ianuarie 2021

      Buna ziua, intr-adevar, simptomele pe care le prezinta planta de yucca sunt specifice umiditatii excesive la nivelul radacinilor si udarii necorespunzatoare, de aceea este important sa ii asigurati o umiditate corespunzatoare (evitand stagnarea apei in tavita), iar substratul sa se usuce in profunzime intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire.
      Momentan, este indicata eliminarea frunzelor puternic afectate, iar daca ati achizitionat deja fungicidul Topsin, puteti aplica 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile. Trebuie sa stiti ca solutia se aplica prin pulverizare pe frunze, astfel, aceasta se absoarbe translaminar si este distribuita in intreaga planta. Ulterior, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Vital NT, 250 ml.
      De asemenea, trebuie sa stiti ca dezvoltarea mucegaiului pe substratul plantelor de interior este favorizata, de cele mai multe ori, de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul substratului. In acest caz, puteti inlocui substratul de la suprafata cu unul proaspat si sa udati planta mai rar, lasand substratul sa se usuce in profunzime intre udari, pentru a evita crearea conditiilor de mediu optime dezvoltarii fungilor. In continuare, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a plantei conform sfaturilor recomandate in articolul nostru: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, musculitele despre care ati precizat apar, de obicei, in conditii de umiditate ridicata, insa prin reducerea umiditatii si amplasarea unor capcane adezive precum Impact Yellow (Impact – yellow adeziv insecte) se poate preveni reaparitia lor.

      # 68576
      0 urează frunze verzi
      • Anca
        6 ianuarie 2021

        Iti multumesc pentru raspunsul prompt, Ela. O sa pulverizez solutia pe frunze atunci. Am luat si Impact Yellow pentru musculitze. Revin cu ce progrese fac.

        # 68577
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi