Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Florinela Dina
   15 decembrie 2017

   Planta sufera dupa ce a fost transplantata

   Buna dimineata, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o planta, careia i-am schimbat ghiveciul miercuri seara. Statea intr-un ghiveci micut si am avut impresia ca e prea mic pentru volumul ei. Era bine , sanatoasa si cred ca am facut o mare greseala. De miercuri, frunzele s-au lasat si nu-si mai revine. Nu stiu ce are. Poate am pus prea multa apa ( dar am asteptat sa se scurga prin orificiile de scurgere) sau nu-i prieste ghiveciul, nu am umblat la radacini, in sensul sa le tai…mi se pare ca sufera si vreau sa stiu daca o mai pot recupera. Atasez si cateva poze, inainte si dupa mutarea in noul ghiveci. Multumesc anticipat ????

   #66532 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   15 decembrie 2017

   Cel mai indicat este ca ghiveciul plantelor si substratul sa fie schimbate primavara. Dupa efectuarea acestei operatiuni, planta sufera un soc, urmand o perioada de acomodare, de aceea a aparut si palirea frunzelor. Evitati udarea excesiva, deoarece poate dauna mai mult decat lipsa apei.
   Se poate administra la radacina un stimulator ca Amalgerol (Amalgerol, 100 ml), 2 ml dizolvati in 1 litru apa. Acesta va ajuta planta sa treaca peste perioada de stres.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.