Planta Guzmania cu radacini putrezite

Vezi 3 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
  • #17003 Răspunde
   Panagiotis

   Bună seara! Am această plantă Guzmania (de 2 luni) a cărei tulpină am gasit-o sprijinită de perete. Nu știu daca a dat cineva peste ea sau dacă a cedat tulpina din cauză că putrezise. Menționez că o udam la 2 zile cu jumătate de pahar de apă. I-am rupt frunzele și am pus-o în puțiă apă, cu speranța că va face frunze. Am atașat câteva poze cu starea tulpinei. Îmi puteți spune ce tratament să-i administrez sperând că ajută la formarea tulpinilor?

  • #17026 Răspunde
   Tom Botanistul

   Dar aceasta tulpina provine cu siguranta de la o planta Guzmania? Pentru ca de obicei are mai multe frunze dipuse pe tulpina. In ghiveci nu erau si puieti proveniti de la planta mama?

  • #17039 Răspunde
   Panagiotis

   Eu le-am rupt stiind ca asa e bine, sa nu putrezeasca. Credeti ca mai sunt sanse sa dezvolte radacini? Ii pot administra ceva?

  • #17052 Răspunde
   Tom Botanistul

   Din pacate planta se regenereaza prin noii lastari ce se formeaza din radacina mama. In cazul plantei dumneavoastra sistemul radicular este destul de distrus nu mai poate sustine formarea noilor lastari.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">