Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Georgiana Deaconu
   27 iunie 2022
   1 urează frunze verzi

   planta de interior cu praf alb pe tulpina

   Buna ziua, am o plantuta, nu stiu ce fel este, pe care o tin in apartament de 5 ani, dar anul acesta m-am mutat intr-un loc nou mai umed iarna, si se pare ca nu i-a priit.
   Nu o ud mai des decat o data pe saptamana si nici nu ii ramane apa sa balteasca. Am si mutat-o recent intr-un alt ghiveci mai mare.
   Are acel praf alb la baza tulpinri, ce ar trebui oare sa folosesc pentru ea?

   #132546

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iunie 2022

   Buna ziua. Planta din imaginea inserata pare a fi o specie din genul Tillandsia iar simptomele de la baza tulpinii sunt asemanatoare cu cele produse de fainare. Astfel, se recomanda efectuarea a doua tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu fungicidul: Amistar, 10 ml, aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Este indicat sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Concomitent cu tratamentul fungic, este indicata aplicarea prin udare a unui ingrasamant care sa ajute la regenerarea plantei, precum Vital NT, 250 ml, acesta sprijina sanatatea plantelor si cresterea sistemului radicular, stimuland totodata absorbtia nutrientilor din substrat. Pentru mai multe informatii si sfaturi legate de ingrijirea acestor specii, puteti urmarii articolul nostru: Tillandsia, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #132848
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Tillandsia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi