Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Luiza
      20 octombrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Planta afectata

      Buna ziua,

      Am o problema cu o planta de apartament. Am transmis fotografiile aferente care sper sa clarifice problema. Se usuca si se ingalbenesc frunzele de la baza si mai mult se observa o vestejire a celor doua parti laterale din care se desfac frunzele.

      Planta a stat in acelasi loc de 6 ani, am schimbat pamantul acum 2 luni pentru a ii pune un vas mai incapator. Am avut niste insecte mici albe in pamant pe care le am exterminat cu un spray de la perfect plant.

      # 68512

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 octombrie 2020

      Buna ziua, va rugam sa ne precizati cateva informatii despre conditiile de ingrijire a plantei. Cat de des o udati? I-ati administrat ingrasaminte/tratamente in ultima vreme? Cum ati realizat transplantarea, mai exact? Cand au aparut simptomele respective?

      # 68514
      0 urează frunze verzi
    • Luiza
      20 octombrie 2020

      Multumesc pentru raspuns,
      Incerc sa va dau cat mai multe detalii in speranta de a gasi o solutie de la dvs.

      Am transplantat in august, am curatat radacinile de pamantul vechi si am pus pamant nou (cel din poza). Am udat o data pe saptamana. S-au uscat cateva frunze la inceput dar nu semnificativ. Acum doua saptamani am observat in pamant insecte mici albe. Am tratat cu acel spray din foto, pulverizat pe pamant si pe tulpina o data la 8 zile (am apucat sa dau de doua ori). Nu mai vad acele insecte in acest moment. Insa in aceste doua saptamani frunzele au continuat sa se ingalbeneasca si am vazut cum cele doua tulpini mici incep sa se vestejeasca. Doar una este in regula.

      # 68515
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 octombrie 2020

      Din detaliile prezentate, cel mai probabil planta a suferit un stres in urma transplantarii, mai ales daca ati inlaturat substratul de pe radacini. De obicei, plantele de interior se transplanteaza cu pamant pe radacini, pentru a nu le afecta suplimentar. Mai multe informatii despre transplantarea plantelor de interior sunt descrise in articolul urmator: Transplantarea plantelor decorative de interior. Pentru a stimula regenerarea plantei si depasirea stresului suferit, este indicat sa aplicati un stimulator precum Razormin (Razormin, 250 ml). Se dizolva 25 ml/10 L de apa si se aplica prin udare. Se pot efectua 2-3 tratamente la interval de 10 zile.
      De asemenea, simptomele prezente pot fi cauzate si de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul radacinilor, care, totodata, a favorizat aparitia insectelor descrise de dumneavoastra (ce se dezvolta deseori in substraturile umede, compacte). In acest caz, este indicat sa udati planta mai rar, numai atunci cand substratul se usuca aproape complet, permitand astfel circulatia oxigenului la nivelul radacinior. Pe viitor, pentru a captura din timp insectele daunatoare, puteti amplasa capcane speciale precum Impact yellow (https://www.botanistii.ro/russell-ipm-impact-adeziv-insecte.html) si Impact blue (Impact – blue adeziv insecte).
      In plus, cel mai probabil, varful care prezinta simptome de brunificare la baza nu isi va mai reveni, insa, puteti sectiona o portiune de 15-20 cm din acesta, pe care sa o puneti la inradacinat, daca doriti sa o inmultiti.

      # 68520
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi