• Acest subiect are 4 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 29 mai 2023 la 17:38 de Alex.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Bogdan
      27 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Pin – sfaturi legate de taieri

      Bună ziua,

      Am o nelămurire legata de tăierea mugurilor sau lumânărilor de la Pinus Sylvestris Watereri, cel de la care l-am achiziționat îmi spune ca trebuie lsc tăiate conurile/lumânările pentru a se îndesi, eu am din ce am citit pe internet tăierea lor le limitează cresterea, cum trebuie procedat? Eu nu doresc limitarea creșterea, menționez ca l-am plantat de luni și are undeva la 1.2 m înălțime și este altoit pe tulpina, am atașat poza. Mulțumesc anticipat!

      # 168391

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 mai 2023

      Buna ziua. Efectul indepartarii mugurilor nu poate fi precizata in cazul exemplarului din fotografii (intrucat acesta depinde de numerosi factori biotici si abiotici, precum starea de vegetatie a pinului, conditiile de mediu si de ingrijire oferite, inzestrarea genetica a exemplarului, etc.). Coroanele mari, cu crestere activa si rapida sunt adesea mai rare, in special in interiorul si la baza coroanei.
      Este cunoscut insa faptul ca in plin sezon de vegetatie, sansa de prindere a puietilor este redus, in special in cazul exemplarelor de dimensiuni mari. Plantarea arborilor si arbustilor se recomanda a fi efectuata primavara sau toamna, in perioada de repaus vegetativ. Mai multe informatii detaliate despre plantare se regasesc in articolul nostru: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. In plus, in conditiile climatice si edafice din Romania este indicata pastrarea unei portiuni de teren afanate si lipsite de vegetatie sau diverse materiale (inclusiv folie de mulcire, strat de pietris, strat de scoarta decorativa sau altele) in jurul plantelor, cel putin pe aria raspandirii radacinilor. Acestea pot mentine o umiditate mai ridicata, nu permit circulatia corespunzatoare a aerului la nivelul radacinilor, contribuie la tasarea solului, favorizand astfel instalarea si propagarea agentilor fitopatogeni.
      Succesul plantarii va fi vizibil abia pe parcursul sezonului de vegetatie, iar evolutia exemplarului din imaginile atasate nu se poate preciza cu exactitate.

      # 168692
      0 urează frunze verzi
    • Alex
      29 mai 2023

      Acei muguri nu trebuie taiati. Ei reprezinta toata cresterea pinului de anul acesta. Taierea lor echivaleaza cu oprirea cresterii pe anul in curs. Cel ce a spus ca trebuie taiate stie ca la anul vor fi un numar dublu de muguri la locul de taiere( deci o indesire), dar in detrimentul cresterii in lungime a ramurilor.

      # 168743
      2 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi