Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Elena Mihailescu
   25 iulie 2023
   3 urează frunze verzi

   Pini plantati in mai, sfaturi fertilizare

   Buna ziua,
   La sfarsitul lunii mai am plantat câțiva pini.
   As avea nevoie de informații legate de fertilizarea lor. De asemenea unii dintre ei par ca s-au uscat puțin.
   Vedeți poza atașata.
   Mulțumesc anticipat.

   #178362

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 iulie 2023

   Buna ziua. In cazul acesta, daca nu ati identificat si alte simptome (prezenta unor daunatori, panze foarte fine, excrescente, depuneri diverse sau altele), deprecierea usoara a putut interveni cel mai probabil in urma stresului suferit la plantare. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari, respectiv in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a exemplarului.
   De moment, se recomanda eliminarea partilor de planta puternic depreciate (pe cat posibil), cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, se recomanda adunarea resturilor vegetale de la baza pinilor, indepartarea gazonului de pe aria raspandirii radacinilor, respectiv afanarea usoara a solului din jurul coniferelor. Materialele aflate la baza plantelor (inclusiv patura erbacee) pastreaza umiditatea ridicata si constanta la nivelul solului, astfel creand un mediu propice pentru instalarea si propagarea agentilor fitopatogeni. Pe viitor, este indicata pastrarea unei portiuni de teren permanent afanat in jurul coniferelor. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a pamantului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul pamantului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Stropirea coniferelor cu apa, udarea acestora prin aspersie sau odata cu gazonul este contraindicata, deoarece umiditatea la nivelul foliajului si umiditatea constanta la baza arborilor reprezinta un mediu propice pentru instalarea si propagarea bolilor fungice.
   Fertilizarea adecvata este de asemenea esentiala pentru asigurarea cresterii si dezvoltarii sanatoase (Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi). Pentru a imbunatati fertilitatea, textura si structura solului, precum si pentru a stimula activitatea microbiana de la nivelul acestuia, se recomanda administrarea unui ingrasamant precumt: AMN BonaVita, 500 ml sau AMN Nordalge, 500 ml sau Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru prin udare la radacina, respectiv Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml prin pulverizare foliara, cu respectarea instructiunilor inscrise pe etichete).
   Informatii detaliate despre ingrijirea adecvata a acestor specii de plante se regasesc in articolul nostru: Pini, informatii si sfaturi de ingrijire. Succesul plantarii va fi vizibil abia pe parcursul acestui sezon de vegetatie, iar evolutia coniferelor pe viitor nu poate fi precizata. In cazul in care observati si alte simptome neobisnuite, va rugam sa reveniti cu fotografii noi si cu descriere cat mai completa.

   #178432
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Pin

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi