Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Thea Nicolescu
      18 mai 2020
      0 urează frunze verzi

      Pin – Paraziti albi prafosi / ca o panza

      Buna ziua, abia astazi am observat acesti paraziti pe arbustul din curte, din pacate este intr-o zona in care nu trecem foarte des si nu ne-am uitat la el atent, abia acum am observat. Aveti idee ce este? Am cautat un pic si am gasit similar si Pineus strobi – adelgid, si Diplodia tip blight, dar nu ma pricep sa fac diferenta si nu stiu exact ce este. Este tot arbustul atacat, pana si mugurii sunt la baza micilor ace infestati, si dupa cum se vede in poza, si scoarta si o mare parte din trunchi + ramuri. Imi puteti spune va rog ce este si cum se trateaza? Se poate raspandi si la alte specii? Mai avemm tuia destul de multe si 1 molid argintiu Blue Diamond la ceva distanta de el.
      Multumesc mult!

      # 57112

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 mai 2020

      Buna ziua, planta prezinta atac de paduchi lanosi. Pentru combatere se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), 1,5 g/6 l apa. Acestea se alterneaza. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Mavrik si dupa 5-7 zile se aplica Mospilan. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. De asemenea, este indicata si adaugarea in solutiile recomandate, a unui adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml dizolva 2 ml/10 L. Apoi, este indicata si aplicarea unui ingrasamant cu rol de regenerare precum precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), administrat prin udare in doza 2 ml/ 1 l apa.
      Totodata, este indicat sa eliminati ce este uscat sau puternic afectat. Intre tratamentele cu insecticide, se poate aplica si un tratament cu un fungicid precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), aplicat prin pulverizare in doza 25 g/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a unu-doua tratamente la interval de 5-7 zile.
      Dupa efectuarea tuturor tratamentelor, se poate reveni cu Biplantol Vital, de data asta aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna.

      # 57117
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi