Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Andrei Filip
   26 iunie 2022
   0 urează frunze verzi

   Pin – frunzele aciculare se usuca si cad

   Locuiesc in Bucuresti, am plantat pinul din imagini in urma cu aproximativ 10 ani. De aproximativ 2 ani, au inceput sa se usuce o parte din frunzele aciculare. Este atacat de un daunator si daca da, ce fel de tratament trebuie sa aplic? Sau este un proces natural?

   Upload Errors:
   1. pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
   2. pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
   3. pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
   # 132530

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   27 iunie 2022

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati fotografiile intr-un alt format (ex. .jpg sau .png), intrucat acestea nu sunt acceptate in formatul actual. In plus, va rugam sa ne oferiti cateva detalii in ceea ce priveste conditiile de mediu in care este amplasat pinul, modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, momentul debutarii simptomelor, daca ati administrat ingrasaminte sau daca ati efectuat tratamente fitosanitare, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie simptomele neobisnuite (prezenta unor daunatori, orificii, roaderi, larve, depuneri de oua, respectiv depuneri diverse, decolorari, umflaturi, mucegaiuri, fructificatiile unor ciuperci etc.) si sa descrieti cat mai detaliat ceea ce se poate observa.

   # 132558
   0 urează frunze verzi
  • Andrei Filip
   27 iunie 2022

   Buna ziua, la pinul din imagine au inceput sa se usuce frunzele aciforme si sa cada in numar mare, formand un covor la baza bradului. Va rog sa imi spuneti daca este actiunea unui daunator sau este o evolutie naturala. Bradul a fost plantat in urma cu 10 ani, in Bucuresti si pana anul trecut, cand a inceput acest proces, i-a mers foarte bine. Este udat dimineata la ora 7 si seara la ora 22:00. Nu s-au administrat in decursul timpului tratamente, s-au administrat ingrasamintele recomandate, in cantitate mica, o data pe an. Multumesc.

   # 132685
   1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Pin

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi