- Acest subiect are 3 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 26 iunie 2022 la 17:23 de
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
-
-
Andrei Filip26 iunie 20220 urează frunze verzi
Pin – frunzele aciculare se usuca si cad
Locuiesc in Bucuresti, am plantat pinul din imagini in urma cu aproximativ 10 ani. De aproximativ 2 ani, au inceput sa se usuce o parte din frunzele aciculare. Este atacat de un daunator si daca da, ce fel de tratament trebuie sa aplic? Sau este un proces natural?
Upload Errors:
- pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
- pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
- pin-frunzele-aciculare-se-usuca-si-cad-132530.HEIC: Regret, acest tip de fișier nu este permis din motive de securitate.
-
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE27 iunie 2022Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati fotografiile intr-un alt format (ex. .jpg sau .png), intrucat acestea nu sunt acceptate in formatul actual. In plus, va rugam sa ne oferiti cateva detalii in ceea ce priveste conditiile de mediu in care este amplasat pinul, modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, momentul debutarii simptomelor, daca ati administrat ingrasaminte sau daca ati efectuat tratamente fitosanitare, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, va rugam sa verificati cu atentie simptomele neobisnuite (prezenta unor daunatori, orificii, roaderi, larve, depuneri de oua, respectiv depuneri diverse, decolorari, umflaturi, mucegaiuri, fructificatiile unor ciuperci etc.) si sa descrieti cat mai detaliat ceea ce se poate observa.
-
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni, 4 săptămâni de către
Ela Botanista | Ajutor in gradina.
Andrei Filip27 iunie 2022Buna ziua, la pinul din imagine au inceput sa se usuce frunzele aciforme si sa cada in numar mare, formand un covor la baza bradului. Va rog sa imi spuneti daca este actiunea unui daunator sau este o evolutie naturala. Bradul a fost plantat in urma cu 10 ani, in Bucuresti si pana anul trecut, cand a inceput acest proces, i-a mers foarte bine. Este udat dimineata la ora 7 si seara la ora 22:00. Nu s-au administrat in decursul timpului tratamente, s-au administrat ingrasamintele recomandate, in cantitate mica, o data pe an. Multumesc.
Attachments:
- ‹›0
-
Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE27 iunie 2022Buna ziua. Caderea acelor la pin este un fenomen normal, ce intervine la perioade mai lungi de timp (in comparatie cu foioasele, la care schimbarea frunzelor are loc anual). In plus, si uscarea usoara din interiorul coroanei, respectiv la baza coroanei este un fenomen normal la conifere, ce apare odata cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii. Acest fenomen poate fi accentuat de diversi factori biotici si abiotici, precum vegetatia in afara arealului natural, conditiile climatice nefavorabile, lumina insuficienta in anumite parti ale coroanei, conditiile edafice neprielnice, umiditatea ridicata si/sau constanta la nivelul solului, aparitia unor carente nutritive, instalarea unor agenti fitopatogeni etc. In cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori (inclusiv larve, orificii, depuneri de oua etc.) sau simptome specifice unor boli (depuneri, decolorari, mucegai, putregai, fructificatiile unor ciuperci etc.), se recomanda indepartarea partilor de planta brunificate, cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a pinului, conform celor descrise in articolele noastre: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire si Pini, informatii si sfaturi de ingrijire.
In plus, pentru mentinerea unei stari fitosanitare bune a pinului aflat in afara arealului natural, se recomanda fertilizarea regulata a pinului, cu ingrasaminte specifice: Ingrasamant arbori si arbusti Manna, 1 litru sau AMN Nordalge, 500 ml prin udare la radacina si Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml (prin pulverizare foliara). Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.
Avand in vedere faptul ca pinii suporta relativ bine seceta, iar activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand stratul superior al solul este uscat. De asemenea, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament fitosanitar preventiv, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. In cazul aplicarii acestui fungicid, este indicata respectarea unui interval de 7-10 zile (inainte si dupa aplicarea fungicidului) de la orice alta pulverizare foliara cu un alt produs e uz fitosanitar (ex. ingrasaminte foliare). Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe plante, atat pe frunze, cat si pe tulpini. Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru (Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii).Articole recomandateConifere, informatii si sfaturi de ingrijireConifere, informatii despre conditiile de mediu si lucrarile de ingrijire, descriere, fertilizare, plantare, de la Botanistii.Pini, informatii si sfaturi de ingrijireSilvicultura, conifere, pini, informatii si sfaturi de ingrijire, plantare, inmultire, solutii si produse de la Comunitatea Botanistii.Plan fertilizare arbori si arbusti coniferiPlan de fertilizare pentru arbori si arbusti coniferi, sfaturi de ingrijire, solutii si produse, de la Comunitatea Botanistii.Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a munciiExista o serie de masuri care se impun in vederea efectuarii de tratamente fitosanitare corecte, eficiente si sigure (de protectia muncii si mediului).AutorMesajeVezi 2 fire de răspunsuriA fost de ajutor această discuție?
0 persoane consideră această discuție ajutătoare
✖Ajută-ne să îmbunătățim această paginăNe pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂ
N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.Te ținem la curent
Te-am trecut pe listă!
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou? În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.×Te ajutăm
să ai grijă de plantele taleDacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.
Specialiștii sunt pregătiți să-ți ofere un răspuns în timpul programului de lucru.
Estimare livrare
Afișează varianteÎnapoi-
Marina10 martie 20231 urează frunze verziPin in ghiveci – ingalbenirea acelor de la baza tulpiniiBuna ziua, Am cumpărat un pin iarna aceasta si l-am mutat într-un ghiveci mai mare pe care îl țin în casă. Țin să specific că a fost udat și cu... mai multCitește
Sfatul specialistului și
Sfatul cunoscătorului
TrimiteFrunze verziAlexandru Pau16 ianuarie 2023‹›0
1 urează frunze verziDothistroma septosporum – Boala dungilor rosii la acele de pinBuna ziua, Pinul din imagine de anul trecut dadea semne ca nu o duce prea bine, acele erau mai moi si de un verde mai palid. Dupa cum se prezinta... mai multCiteșteSfatul specialistului și încă 4 răspunsuri
TrimiteFrunze verziTom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALISTTom Botanistul, Ajutor in gradina
Specialist
Cei care știu din experiență
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEPromovatCiocian Mihai19 octombrie 2022Emilia Sava16 octombrie 2022Ana-Maria14 octombrie 2022‹›0
1 urează frunze verziPin in ghiveci – depreciere dupa schimbarea amplasamentuluiAm aceasta planta Pinus sylvestris din decembrie 2021 iar acum 3 luni m-am mutat, si apartamentul are orientare spre vest unde am mai putin soare. De vreo 2 săptămâni a... mai multCiteșteSfatul specialistului
TrimiteFrunze verzi -
Discuții pe teme similare
Informații Companie:
Părerea clienților
Am o parere excelenta despre acest site. Sunt acum la a doua comanda, gasesc cam tot ce am nevoie, la preturi bune. Ce mi-a placut a fost ca prima comanda a fost trimisa a doua zi, desi comandasem produsele pe la pranz. Cu stima, Andrei.
Andrei T
As recomanda, si am recomandat site-ul www.botanistii.ro datorita informatiilor furnizate si a rapiditatii in procesarea comenzilor.
Cristian E
Am găsit toate produsele necesare în schema mea de tratament, la preț foarte avantajos. Livrarea și relația impecabile. Mulțumiri!
Filoti A
Suntem mulțumiți cu podusele comandate, am primit repede (nici nu gândeam)...Mai revenim cu alte comeni...Cu mulțumire..Kiraly Eva
Eva S
Suntem multumiti atat de serviciul prestat de firma de curierat cat si de eficienta produselor achizitionate., pe care deja le-am utilizat . Apelam oricand, in caz de nevoie, la serviciile si produsele magazinului dvs. Cu stima, Szabo Berta
Berta P
Buna! Ai nevoie de ajutor? Am nevoie de ajutor
Abonare la newsletter
Pentru că știm cât ești de ocupat, ne dorim să îți trimitem doar informațiile care te interesează.
Livrare in 24 oreoriunde in RomaniaEchipă profesionistăde ingineri agronomiPortofoliu Completstoc propriu -
Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni, 4 săptămâni de către
-