Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Marius
   17 august 2023
   3 urează frunze verzi

   Pin de Himalaya, Pinus wallichiana – scoarta afectata

   Pin de Himalaya sau Pinus wallichiana plantat in Toamna anului 2022, udat cu razormin la plantare, la 20 de zile de la razormin am aplicat champ, in primăvara am aplicat razormin, prin udare la rădăcina, la 12 zile am aplicat de la dumneavoastră granule pentru conifere pt refacerea acelor, însă nu a răspuns si am continuat sa aplic fungicid foliar, apoi insecticid cu acaricid. Poziționarea lui este la semi umbra are soare doar jumătate de zi. Are niște crăpături pe scoarța si un clei alb acele se îngălbenesc si cad.

   #181758

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 august 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii si cu arborele in ansamblu si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome specifice unor boli sau atacului unor daunatori pe frunze, ramuri sau pe tulpini (inclusiv orificii, puf alb, panze foarte fine, excrescente, depuneri, decolorari delimitate, mucegai sau altele). In plus, va rugam sa ne mentionati cand au debutat simptomele respective, sa descrieti conditiile de mediu din zona (sol, temperaturi, vant, precipitatii), sa precizati la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca au fost modificari in jurul coniferului (ex. sapaturi, santier, substante scurse), daca ati utilizat erbicide in zona, cum ati efectuat tratamentele (separat sau in amestec, in ce moment al zilei, de produse ati folosit etc.), precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

   #181838
   0 urează frunze verzi
   • Marius
    18 august 2023

    Va mulțumesc pentru interesul acordat in vederea soluționării.
    Pinul îl ud cu găleata, 10 litri de apa pe săptămâna plus ca a fost un an ploios unde a avut parte și de precipitații cam 1 data pe săptămâna extra fata de ce îl ud eu.
    Este amplasat undeva lângă gard, pe colț iar pe strada in imediata apropiere la aproximativ 2-3m distanță de acesta se afla un castan cam la 9 metri înălțime ce aparține domeniului public dar coroana se întinde și mai cad castane și la baza Pinului.
    Substratul este un pamant de camp, adus, însă nu cunosc ph ul.
    Simptomele au debutat încă de la plantare din 2022 toamna.
    A inceput sa și piardă frunzișul și am crezut ca e un stres in urma plantării, apoi am intervenit cum am menționat mai sus cu substanțele respective administrate separat. Nu am intervenit niciodată cu erbicid. De aproximativ 2 luni nu am mai aplicat nimic și a început vârful sa se îngălbenească și la baza sa și piardă toate acele.
    Nu am observat nicio urma de dăunător nicio pânza sau ceva inafara de scoarța pe care o revedeți in fotografiile atașate.
    Din fotografia atașa nu știu cât de mult va ajuta deoarece îl curat de fiecare uscatura in permanenta.

    #181903
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Pin

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi