Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Laura
   26 noiembrie 2023
   1 urează frunze verzi

   Pilea, Pete mici maronii

   Bună ziua,

   Am o pilea de câteva luni, sta pe un pervaz al unui geam spre sud. Vara am udat-o de 2 ori pe săptămână, acum am început să raresc, își lasă frunzele în jos mai rar. Am început sa observ niște pete mici maronii pe marginea frunzelor, dar și unele mici transparente. Nu observ pe fata sau spatele frunzelor niciun dăunător. Am aplicat pana acum Ikebana cu acțiune triplă – insecticid, acaricid, fungicid de 2 ori la o săptămână distanță.

   Ea are deja și câțiva pui și as vrea sa ii schimb ghiveciul în curând și sa scot puii. Dar nu vreau nici s-o stresez dacă mai are și altă problemă.

   De la ce pot fi aceste semne pe frunze? Mulțumesc!

   # 194860

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   27 noiembrie 2023

   Buna ziua, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii cu condiile de mediu in care tineti planta (amplasament, temperatura, lumina, umiditate etc.), sa ne precizati sursa apei de udare, modul de udare (prin scufundare, udarea substratului, pulverizarea plantei s.a) si daca in proximitatea plantei este o sursa de caldura.

   # 195078
   0 urează frunze verzi
   • Laura
    27 noiembrie 2023

    Bună ziua, planta sta pe un pervaz al unui geam spre sud, deci are lumina puternica, temperatura 23-24 de grade, apa de la robinet care sta într-un recipient câteva zile. Vara am udat-o prin scufundare, de când a venit frigul, o ud deasupra chiuvetei ca sa se scurgă apa. Nu o pulverizez în mod normal. I-am aplicat ieri Biplantol prin pulverizare conform instrucțiunilor. Nu are sursa de căldură în apropiere, încălzirea e prin pardoseala. Mulțumesc!

    # 195080
    0 urează frunze verzi
  • Tom BotanistulSPECIALIST
   27 noiembrie 2023

   Buna ziua, “petele” de pe partea inferioara a frunzelor nu sunt daunatoare plantelor, acestea apar de obicei in urma unor acumulari de saruri de catre planta (din apa de la robinet, cel mai adesea), iar petele maronii au aparut cel mai probabil din cauza umiditatii la nivelul frunzelor si/sau a efectului de lupa cauzat de fereastra. In acest caz, se recomanda pastrarea unei distante optime a plantei fata de fereastra sau filtrarea luminii cu ajutorul unei perdele, udarea plantei este indicat sa se realizeze cu apa distilata sau puteti fierbe apa si sa o aduceti la temperatura camerei, inainte de udarea plantei si evitarea pulverizarii frunzelor cu apa sau fertilizant (Pilea face parte din familia suculentelor). In cazul in care doriti indepartarea acelui exces de saruri de pe partea inferioara a frunzelor, puteti sa utilizati o carpa moale si umeda cu care sa stergeti usor frunzele pe ambele parti. In ceea ce priveste inmultirea plantei prin separarea micilor plantute, se recomanda ca acest proces sa se realizeze in primavara, conform articolului din Comunitatea Botanistii: Transplantarea plantelor decorative de interior. Tot din primavara, puteti sa aveti in vedere si fertilizarea plantei cu un produs special conceput pentru acest tip de plante,Ingrasamant cactus Hauert, 250 ml , aplicat conform informatiilor de pe eticheta produsului. Mai multe informatii despre ingrijirea plantei, regasiti in articolul: Pilea, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 195110
   0 urează frunze verzi
  • Laura
   27 noiembrie 2023

   Mulțumesc mult pentru răspuns și sfaturi

   # 195135
   1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pilea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi