Vezi 4 fire de răspunsuri
    • Lavinia Voinea
      7 ianuarie 2016
      2 urează frunze verzi

      Picior de elefant- pureci lanosi

      Buna ziua,

      Avem o planta ” Picior de elefant”. De mai multe luni prezinta o substanta albicioasa lipicioasa pe frunze iar acum
      pare sa inceapa sa se si usuce. Suspectam pureci lanosi dupa cum pare a fi si in poza atasata.
      Ne puteti recomanda o substanta buna pt a omora purecii?
      Multumesc

      Lavinia

      # 64256

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 ianuarie 2016

      Din pozele trimise de dumneavoastra planta este atacata de paduchii lanosi si testosi. Pentru combaterea lor va recomandam sa faceti un tratament cu insecticid Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), care se dizolva in apa si se pulverizeaza pe plantele afectate. Dupa 5-7 zile tratamentul se repeta cu insecticid Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). In mod normal dupa 2 aplicari ar trebuie ca planta sa-si revina, insa daca tot mai apar insecte se mai poate repeta.

      # 64260
      0 urează frunze verzi
    • Luciana S
      26 august 2020

      Buna ziua, am un picior de elefant de 3-4 saptamani, de aprox. 90 cm inaltime. Il ud o data pe saptamana cu 500 ml apa de la robinet. De cateva zile am observat ca i-a crapat piciorul si i se usuca varfurile frunzelor si as vrea sa stiu ce are. Am atasat poze. Planta este asezata langa peretele unei camere cu soare dimineata, dar nu cred ca o ating razele soarelui deoarece intre ea si geam sunt cam 3,5 metrii plus balconul inchis. Va multumesc!

      # 64261
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 august 2020

      Buna ziua, simptomele pot fi produse de un stres suferit din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioada si de faptul ca ghiveciul nu este destul de incapator. Uscarea varfurilor frunzelor poate fi cauzata de umiditatea atmosferica scazuta. In acest caz, se recomanda pulverizarea regulata a frunzelor cu apa la temperatura camerei.
      Se poate avea in vedere schimbarea ghiveciului, folosind un substrat special pentru plante verzi (Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri ). Dupa transplantare, este recomandata aplicarea unui stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml ), in doza 30 ml/ 10 l apa, prin udare la radacina. Se pot efectua una-doua tratamente la interval de 10-14 zile. Acesta va ajuta plantele sa treaca peste perioada de stres.
      Dupa aproximativ 14 zile de la transplantare, se poate aplica Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml), aplicat foliar prin pulverizare, in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile foliare se pot repeta la aproximativ 14 zile in perioada de primavara-toamna.
      Mai multe informatii puteti gasi pe blogul nostru – Transplantarea plantelor decorative de interior .

      # 64265
      0 urează frunze verzi
    • Ana
      13 noiembrie 2023

      Bună ziua. Planta mea este atacata tot de păduchi lanosi și testosi. În loc de actara (care are stoc insisponibil la dumneavoastră), ce pot folosi

      # 192948
      1 urează frunze verzi
      • Tom BotanistulSPECIALIST
        13 noiembrie 2023

        Buna ziua, pentru combaterea paduchilor testosi si lanosi se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 L apa si Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 7 zile. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento 100 SC, 7.5 ml, al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan 20 SG, 3 g, la 7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. Este important de mentionat faptul ca, dupa ce mor (paduchii testosi), pot ramane atasati pe frunze/ramuri/tulpina, de aceea, se recomanda indepartarea acestora cu un burete umed (pe cat posibil).

        # 192992
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Beaucarnea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi