Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Tigau Costin
      17 decembrie 2021
      4 urează frunze verzi

      Photinia – tratament pete pe frunze?

      Buna ziua,

      am o planta photinia fraseri si au aparut mult pete inchise la vuloarr pe frunze.
      Solul este unul umed si ma gandesc ca este din cauza umiditatii excesive.
      Va rog sa-mi recomandati un tratament,

      # 113661

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 decembrie 2021

      Buna ziua. Photinia din poze pare sa prezinte simptomele specifice unei patari temporare, ce apare de regula in urma imbatranirii frunzelor sau ca urmare a unui stres fiziologic (ex. datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, persistentei umiditatii solului etc.). Intr-adevar, instalarea si raspandirea agentilor patogeni este favorizata de umiditatea ridicata si constanta de la nivelul solului, accentuata in cazul de fata si de existenta pietrisului. Astfel, ca prima masura, se recomanda indepartarea stratului de pietris de la suprafata solului si eliminarea frunzelor afectate. Avand in vedere perioada in care ne aflam, este indicata aplicarea unui tratament preventiv, prin pulverizare, cu un fungicid pe baza de cupru, precum Coppermax, 30 g sau Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, conform instructiunilor de pe eticheta, intr-o zi lipsita de precipitatii si cu temperaturi de peste 5 ℃. Pentru ajutarea depasirii perioadei de stres a Photiniei, precum si pentru cresterea rezistentei acesteia in fata bolilor, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta, de asemenea in zile lipsite de precipitatii si cu temperaturi de peste 5 ℃.
      Ulterior, incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, pentru a-i asigura o crestere sanatoasa, se recomanda respectarea unui plan de fertilizare adecvat: Plan Fertilizare Arbori si Arbusti Ornamentali.

      # 113665
      0 urează frunze verzi
      • Tigau Costin
        17 decembrie 2021

        Multumesc ptr raspuns!
        Aprox 80% din frunze sunt patate mai mult sau mai putin, recomandati inepartarea totala sau doar a celor mai serios afectate de pete?
        Sub pietrisul decorativ se afla si o folie antiburuieni din material textil recomandati indepartarea si acestei folii?

        # 113668
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          17 decembrie 2021

          De obicei, frunzele puternic afectate cad in mod natural primavara/la inceputul verii, acestea fiind ulterior inlocuite de noile cresteri. Astfel, puteti opta fie pentru eliminarea lor in aceasta perioada (inainte de aplicarea tratamentului), fie puteti astepta ca acest proces sa survina in mod normal pe parcursul perioadei de vegetatie. In plus, este recomandat sa indepartati atat pietrisul cat si folia respectiva si sa afanati putin solul inainte de aplicarea ingrasamantului AMN Nordalge, 500 ml.

          # 113683
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

photinia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Photinia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi