Vezi 1 fir de răspunsuri
  • DanaS
   9 august 2023
   3 urează frunze verzi

   Photinia, insecta alba pe frunza si aspect apatic

   Salutare! Aceasta fotinia a fost plantata acum 3 ani jumatate, si i-a mers excelent pana acum o luna cand a ibceput sa fue apatica. Acum arata ca si cum ar avea frunzele uscate, iar pe unele dintre ele sunt paduchi lanosi, mari si albi.
   Cum poate fi salvata?
   Multumesc!
   Zi frumoasa si plante fericite!

   #180735
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   9 august 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca formatiunile albe observate se pot indeparta cu usurinta si daca degaja o substanta sangerie la strivire. De asemenea, va rugam sa descrieti conditiile de mediu din zona respectiva (temperaturi, vant, precipitatii, lumina), care sunt caracteristicile principale ale pamantului (din fotografii nu se poate observa suficient de clar in ce este plantata photinia), sa precizati la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca ati administrat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, daca au fost modificari in jurul plantei (ex. sapaturi, santier, substante scurse), daca simptomele de uscare se observa in intreaga coroana sau numai pe unele ramuri, precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

   #180786
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

photinia-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Photinia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi