• Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 9 mai 2023 la 20:22 de Alexandra.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Alexandra
      7 mai 2023
      3 urează frunze verzi

      Phoenix canariensis – frunzele se usuca

      Bună seara..am cumpărat 2 Phoenix canariensis..am ajuns acasă,i-am transplantat intr-un ghiveci mai mare (am pus pamant pentru palmieri)deoarece nu aveau absolut deloc pământ,erau numai rădăcini unele foarte groase altele mai subțiri,l-am udat și fertilizat din păcate (nu am știut ca trebuie asteptat) .după o sapt au început frunzele de la baza sa se usuce dinspre vârf ..i-am scos din nou din ghiveci pt a le face gauri de drenare mai mari(pământul adăugat era cam umed) și i-am pus în pamant foarte foarte puțin umed ..și i-am stropit cu : Voliam targo,delfan plus,ortiva..inițial au fost ținuți într-o camera luminoasa,momentan se afla pe o terasa afara..
      După cum se poate vedea și în poze doar baza este afectata .restul pare sănătos.. ce ar putea avea ?cum sa îi ratez?nu îmi doresc sa ii pierd.

      # 163530

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • DoruCunoscător
      9 mai 2023

      Buna ziua, dar de ce ati aplicat toate acele fungicide si insecticid? 🤔

      # 164285
      2 urează frunze verzi
      • Alexandra
        9 mai 2023

        Bună ziua.asa mi-a recomandat de la fitofarmacie. 🙄

        # 164349
        1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 mai 2023

      Buna ziua. Ca nota informativa, de regula, nu se recomanda transplantarea plantelor imediat dupa ce au fost achizitionate, iar fertilizarea cu ingrasaminte clasice se poate face dupa minimum 10-15 zile de la schimbarea ghiveciului. Mai multe informatii pe aceasta tema puteti regasi si in articolul nostru (Transplantarea plantelor decorative de interior).
      Deprecierea frunzelor poate avea la baza unul sau mai multi factori: stresul suferit in urma schimbarii conditiilor de mediu, transplantarile efectuate, administrarea ingrasamantului etc., dar nu se poate preciza o cauza exacta.
      De moment, este indicat sa indepartati oprtiunile de planta afectate/uscate, intrucat nu isi vor mai reveni, apoi sa administrati un ingrasamant natural, pe baza de microorganisme benefice precum: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta stimuleaza inradacinarea, sprijina acomodarea plantei cu noile conditii si mareste rezistenta la stres. Se aplica prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 2 saptamani intre ele.
      In continuare, este important sa respectati conditiile specifice de ingrijire (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire) si sa monitorizati evolutia plantelor, o perioada.

      # 164286
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi