Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Luciana S
      14 ianuarie 2021
      2 urează frunze verzi

      Philodendron imperial green cu pete galbene pe frunze

      Buna seara, am primit printr-o comanda online philodendronul din imagini. Cand l-am primit avea pata din prima imagine si pamantul cam ud (inca ii ies picaturi din frunze), iar acum, 2 zile mai tarziu, am vazut ca pata s-a accenuat si i-au mai aparut acelasi gen de pete pe inca 2 frunze. Puteti sa ma ajutati sa vindec planta? Ce ar putea avea si cum pot sa o tratez? Va multumesc!

      # 69463

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Luciana S
      14 ianuarie 2021

      Buna seara, am yucca-ul din imagini de aproape 3 luni. A stat mereu in acelasi loc si pana de curand facea destule frunze noi. De ceva timp au inceput sa i se usuce frunzele (sunt bazale, dar am pierdut peste 20 de frunze in nici 2 saptamani si se tot ingalbenesc) iar frunzele noi nu tari si drepte, ci mai moi si mai decolorate. Il ud cam la 2-3 saptamani si niciodata apa nu apuca sa ajunga in tavita, de unde banuiesc ca nu-l ud prea mult. Puteti va rog sa-mi spuneti ce are si cum sa-l tratez? Va multumesc!

      # 69468
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 ianuarie 2021

      Buna ziua, philodendronul din imaginile atasate nu prezinta simptomele specifice unei afectiuni, iar avand in vedere ca l-ati achizitionat recent, cel mai probabil acestea se datoreaza conditiilor de mediu din spatiul in care a fost depozitat, de aceea, momentan se recomanda monitorizarea plantei si administrarea regulata a unui ingrasamant special pentru plante verzi (precum cel de la Schacht recomandat anterior), pentru a sprijini acomodarea plantei cu noile conditii. De asemenea, in cazul plantei yucca, simptomele au putut aparea in urma udarii necorespunzatoare (insuficiente). Dupa cum am mentionat si intr-un raspuns anterior, plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient, de aceea se recomanda folosirea unei cantitati de apa considerabila sau udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului. Asemeni philodendronului, puteti administra ingrasamantul organic pentru plante de interior si plantei yucca.

      # 69473
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Philodendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi