Vezi 1 fir de răspunsuri
  • ionut
   16 ianuarie 2023
   1 urează frunze verzi

   Philodendron – frunzele sunt mici si foarte rare

   Buna ziua,

   Frunzele sunt foarte rare, nu cresc mai multe de 2-6 cm si creste foarte greu. Mentionez ca are si o varsta ~15 ani.
   Va rog sa imi spuneti cum pot sa resuscitez acest Philodendron curgator/catarator?
   Va rog sa imi spuneti ce fel de ingrasamant + substrat sa folosesc, cat de mare sa fie ghiveciul?

   Multumesc,
   Ionut

   # 149960

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   17 ianuarie 2023

   Buna ziua. Daca pe planta nu se observa simptome de afectiune (pete, depuneri, orificii) sau atac de daunatori (verificati cu atentie), cel mai probabil deprecierea usoara a plantei a fost cauzata de unul sau mai multi factori de mediu si/sau de ingrijie, precum si de varsta plantei (in conditii de apartament, aceste specii traiesc in jur de 15-20 de ani). De moment, se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (Philodendron, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului.
   Referitor la transplantare, daca se considera necesar, puteti avea in vedere efectuarea acestei operatiuni in primavara (pentru a nu provoca un stres suplimentar plantei). Se poate utiliza un substrat special pentru plante verzi, precum: Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri.
   Este important ca ghiveciul sa aiba o dimensiune corespunzatoare pentru a nu stanjeni dezvoltarea radacinii. Astfel, ghiveciul poate sa aiba un diametru mai mare cu 2-4 cm fata de cel initial si sa prezinte orificii pentru drenaj. Imediat dupa transplantare, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Se poate administra prin udare, in doza de 1-5 ml/1 L apa. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.

   # 150006
   1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Philodendron

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi