Vezi 1 fir de răspunsuri
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.

  Discuții pe teme similare

 • Cristina
  10 februarie 2021
  Am acest pui de Burle Marx de cateva luni. Frunzele noi au un degrade pe ele, ma intrebam daca este o deficienta de ceva. De vreo doua saptamani una din frunzele mai vechi a capatat niste pete cu halou galben pe margini. Am udat atunci cand substratul s-a uscat la suprafata. Sta la geam pe sud, are temperatura cam 19-21 grade. Aveti vreun sfat pentru mine? Petele de pe frunza veche pot fi cauzate de thripsi?
  0
  1
  Zenaida
  11 septembrie 2020
  Salutare! Am acest Philodendron Martianum. Condiții de iluminare și udare optime, planta pare sănătoasă și dezvoltă new growth. Schimbări prin care a trecut în ultima perioadă: - i-am schimbat complet substratul și l-am mutat într-un vas mai măricel, din teracotă, deoarece era foarte root bounded și prezenta urme de mucegai mai adânc în substratul din vechiul ghiveci din plastic. - l-am feritilizat foliar cu Cropmax de la voi, diluat la jumătate din doza recomandată. De 2 zile am observat pe dosul celor 2 frunze de la baza stemului acest pattern de puncte / decolorări galbene, uniform distribuite. Din păcate, nu îmi amintesc să fi fost așa sau nu și înainte de transplantare.:( Ar putea fi stres sau o deficiență sau surplus de nutrienți de la fertilizare? Sau altceva mai grav? Mulțumesc tare mult!
  0
  7
  Cristina
  9 noiembrie 2020
  Buna ziua, am comandat online un Xanadu, cand a ajuns acum 2 zile am observat ca 3/4 din frunze au niste puncte galbene. M-am uitat cu lupa pe spatele frunzelor si sunt niste puncte albe si firicele albe, am atasat o poza. Cred ca sunt 2 probleme diferite. Punctele galbene sunt o infectie fungica? Trebuie sa tai frunzele afectate? Imi puteti recomanda un tratament?
  0
  1
  Angela
  3 septembrie 2020
  1.Sosit acum 5 zile cu posta(a stat 6 zile inchis in cutie), dupa 2 zile in stare(aparent) bună, a incept sa îsi înmoaie una cate una frunzele, cel de la baza s-au ingalbenit si s-au subtiat puțin. Ulterior am observat pe ambele fețe ale frunzelor jivinele de cca 1-2mm iar in jurul eu zburau niste musculițe negre, mai mici si mai rapide ca musculițele bețive. Cu ce substante scap de ele? Usor usor incep sa imi infesteze si alte plante din casa, syngonium, diffenbachiile-toate 3 sunt afectate, strelizia reginae... 2. Cum scap de mealy bugs, lânoșii albi care imi atacă radacinile cactușilor(deocamdată)? Vă multumesc tare mult si astept cu infrigurare solutii ca sa scap de paraziti(am cca 80 de plante cu risc de contaminare, majoritatea sunt in aceeasi cameră).
  0
  1
  Bianca
  24 august 2020
  Aceste pete au apărut initial pe P. Imperial Green - am crezut că sunt semn de supraudare (frunzele vechi), de la magazin. Le-am taiat cu un cutter sterilizat, apoi în timp, s-au extins. De 2 zile am un P. Prince of orange - a stat lângă Imperial și i-a apărut pata asta, Când verificam plantele am descopeit și pe P. Narrow pete de "arsură". - toate plantele sunt în aceeasi cameră, fereastra pe N, cu ventilator si umidificator, nu au fost supra udate. - Narrow și Imperial Green au venit de la acelasi vânzător, la o diferență de o lună. - deficiente nu ar trebui să aibă deoarece le-am pus un fertilizant - folosit și la alte plante (Philo, Sygnonium, Calathee) și sunt în regulă. * la toate plantele noi le fac un duș apoi le sterg cu o cârpă umedă cu soluție cu ulei de neem.
  0
  4
  Alex
  10 august 2020
  Buna! Am primit acest philodendron de o săptămână. A stat in lumina indirecta pe vest, iar peste noapte a inceput sa faca aceste zone maronii. Este o ciuperca/bacterial, sau soare si temperaturi prea mari? Ce mi-ati putea recomanda?
  0
  1
  Stefan
  5 august 2020
  Ziua buna. Ce parere aveti de punctele acestea? Bacterial/ciuperca sau arsuri de la soare+caldura? Toate au destul de multa lumina si stim cat de cald a fost zilele astea. Desi, daca stau bine sa ma gandesc, semnnele sunt dinainte de aceasta perioada calduroasa. Pe de alta parte, am arsuri pe alte plante si nu arata chiar asa. Credeti ca sunt conectate/acelasi lucru la toate? Credeti ca sunt lucruri diferite? Birkin si syngo stau la geam in sufragerie, micans sta pe balcon (dar a stat si el in sufragerie langa celelalte si avea si atunci acele semne deci nu le-a dobandit pe balcon). Am avut in zona niste thrips si mites, dar nu ceva deosebit si i-am gasit din timp. Acum nu au nimic pe spatele frunzelor. Lumina au destula, ud cu apa filtrata cand pamantul este destul de uscat (nu complet), umiditatea variaza intre 40% si 60% (mai putin pe balcon unde scade la 30%). Abia ieri am fertilizat prima oara dupa cel putin 1-2 luni. V-ar mai fi utile si alte informatii despre intretinere? As atasa mai multe fotografii, dar pot maxim 4. Multumesc.
  0
  1
  Dora
  24 iunie 2020
  Salut, am un philodendron care a venit cu frunzele existente deja pătate, cu pete mici și maro. Am crezut ca era de la faptul ca a venit foarte uda de pe drum, dar acum și pe frunza nou ieșită au apărut petele acestea. Ele sunt adancite in frunza. Primele zile de când a ieșit frunza noua nu au fost prezente, azi le-am observat. Mulțumesc mult!
  0
  1
  Ana
  31 martie 2020
  Buna ziua. Am o problema cu cateva plante (specific un Philodendron Prince of Orange si un Pothos Neon) momentan. Nu au daunatori vizibili (am avut daunatori din aproape toate categoriile - am invatat sa caut cu lupa, nu au nimic pe frunza, sub frunza, pe tulpini etc). Au fost tratate pt thrips acum 1 luna aprox cu Mospilan (la indicatia unei fitofarmacii). De aprox 2 sapt am obs ca problemele de pe frunze fotografiate se extind. Sapt trecuta au fost tratate cu un spray total (insecticid, acaricid, fungicid) cu care am avut f mult succes in trecut. Insa problemele par sa continue sa se extinda. Singurul lucru pe care nu l-am luat in calcul e un bactericid. Mentionez ca plantele au fost dusuite foarte bine , nu au suferit socuri termice si nu le-am schimbat pozitionarea sau cantitatea de lumina - au aceleasi conditii de luni de zile. Toate fitofarmaciile sunt inchise in acest moment. As aprecia orice informatie sau sfat.
  0
  4