Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Ioana
   30 septembrie 2022
   5 urează frunze verzi

   Petunii infestate de afide

   Buna ziua! Am doua petunii afectate de o boala, care impiedica înflorirea corespunzătoare. In sensul ca sunt prezențe mici, albe, care imbraca cu prioritate vârful (unde se găsesc și florile) creeaza un strat lipicios, iar mugurii parca se sufoca. Dacă nu stropesc cu nimic (deși am încercat Mospilan și Actellic) se răspândește pe toată tulpina. Observ ca sunt afectate doar florile, frunzele nu au nimic.

   # 143469

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 septembrie 2022

   Buna ziua. Petuniile din imagini par sa fie atacate de afide, iar substanta lipicioasa se numeste „roua de miere” si este eliberata de acestea. Impotriva afidelor se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid precum Faster 10 CE, 2 ml, in doza de 2 ml/7 L apa, iar la 7-10 zile, puteti alterna cu insecticidul Teppeki, 1.5 g, in doza de 1.5 g/10 L apa. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai uniform pe plante.
   De asemenea, pentru a stimula depasirea perioadei de stres suferita in urma atacului, precum si pentru intarirea metabolismului plantelor, se recomanda si administrarea unui ingrasamant sub forma de batoane, special formulat in acest sens: Ingrasamant Biostäbchen pentru Plante Predispuse la Afide, 50 g
   Pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (afide, musculite etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum: Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
   Incepand din primavara, pentru a asigura cresterea sanatoasa a petuniilor si inflorirea abundenta, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru plante cu flori, precum: Wuxal Ingrasamant pentru Flori Blütenpracht, 1 litru sau Ingrasamant Organic Inflorire Blütenpracht, 350 ml sau Ingrasamant Organic Flori de Balcon si Terasa, 350 ml , aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 143508
   1 urează frunze verzi
  • Ticu
   16 martie 2023

   Eu stiu ca plantele din imagine sunt Calibrachoa, un soi obtinut din hibridizari repetate ale petuniilor si care este si foarte nou. Sunt cunoscute ca si gazde indragite pentru afide. Va sugerez sa pastrati toate ingrasamintele recomandate si pentru anul viitor pentru ca sigur veti avea probleme din nou cu acestea.

   # 157073
   2 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

petunii-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Petunii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi