Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Andreea Croitoru
   26 octombrie 2020

   Pete ruginii pe Alocasia Zebrina

   Buna ziua, ce ar putea avea Alocasia Zebrina? Am primit-o cu acele pete. Petele sunt maronii pe partea inferioare iar pata mare e putin albicioasa pe pasrtra superioara a frunzei. Am stropit-o preventiv cu mospilan si sta izolata de alte plantute momentan. Multumesc!

   #64072

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 octombrie 2020

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre planta: care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate). La ce interval de timp efectuati udarea? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

  • Andreea Croitoru
   26 octombrie 2020

   Buna ziua. Nu stiu in ce conditii a trait pana acum, pentru ca asa am primit-o vineri de la o florarie online. Va pot spune in ce conditii traieste acum, daca sunt relevante: umiditate 50-60%, lumina medie (aproape de un geam cu expunere estica), temperatura ~ 21 grade. Nu observ prezenta vreunui daunator, iar ghiveciul are drenaj, dar cu exceptia dusului preventiv de vineri, nu a mai primit alta apa de la mine.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 octombrie 2020

   Din informatiile transmise, planta pare sa fie afectata de o bacterioza. In acest caz, este indicat sa indepartati frunzele afectate, apoi puteti aplica tratamente cu fungicide precum Champ 77 WG (Champ 77 WG, 20 g), in doza de 2 g/1 L apa, aplicat prin pulverizare foliara sau Drago 76 WP (Drago 76 WP, plic 20 g), in doza de 2 g/1 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Se pot efectua doua tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Champ, urmatorul tratament il puteti efectua cu Drago, la 5-7 zile fata de primul.
   Pentru o dezvoltare corespunzaoare a plantei este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire).

  • Andreea Croitoru
   26 octombrie 2020

   Va multumesc pentru raspuns, am comandat produsele si voi urma tratamentul propus. Numai bine!

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pete ruginii pe Alocasia Zebrina Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Alocasia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec