Pete rosii-brune pe caise

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 31 mai 2017 la 5:00 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #11863 Răspuns
  Simona Roman

  In ultimii 2 ani au aparut pete pe caise.Pomii sunt stropiti Va rog, poate identificati dvs ce boala este.Frunzele nu sunt gaurite.Multumesc.

 • #11960 Răspuns
  Tom Botanistul

  Este tot o ciuperca din familia celor care provoaca ciuruirea frunzelor si patarea fructelor. In anumite conditii climatice, prima oara se poate instala pe fruct, cum este si Venturia carpophila. Acum, avand in vedere stadiul fructelor, se pot efectua tratamente cu fungicide ca Score (http://www.botanistii.ro/syngenta-score-250-ec.html) 3 ml, impreuna cu Dithane (http://www.botanistii.ro/dowagro-dithane-m-45.html), 20 grame – ambele dizolvate in 10 litri de apa.
  Cele doua fungicide se pot combina, insa Dithane are perioada de pauza pana la consum de 28 de zile. Daca se aplica doar Score, are perioada de pauza de 7 zile pana la consum.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">