Pete pe gutui

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
  • #43185 Răspunde
   Nora Ghirea

   Buna ziua! Problema a aparut acum 3 ani,anul trecut a avut flori dar nu a facut decat cateva gutui, florile cazandu-i . In primavara v-am trmis fotografii cu pete mici pe gutile iesite din floare Tratamente: zeama bordeleza,mospilan uleios, topsin,alliete, atonic, tera sorb foliar( la recomandarea dv.), cropmax,karate zeon,vertimec,mospilan,swichi,score,laser, calcig. Udari saptamanale 3 galeti,situat catre sud in spatele gardului la 2m, ingrasamant natural o galeata, coplexe aruncat cu mana ca la semanat fructele au fost adunate 20 octombrie,pata si deformarea au aparut de cand fructul a inceput sa se dezvolte.

  • #46810 Răspunde
   Nora Ghirea

   Poza fruct

  • #46814 Răspunde
   Ela Botanista, Ajutor in Gradina

   Buna ziua. Simptomele din imagine par sa indice o dereglare fiziologica. Acest fenomen poate sa apara atunci cand factorii de mediu sunt nefavorabili (vreme racoroasa si umeda) in perioada infloritului sau a formarii fructelor. Aceasta conditie nu afecteaza calitatea fructelor, acestea fiind comestibile, dar sunt mai putin apreciate din punct de vedere comercial.
   Momentan, dupa caderea frunzelor, se recomanda efectuarea tratamentelor specifice cu fungicide cuprice si ulei horticol, pentru a mentine o stare fitosanitara buna a plantelor (https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-la-pomi-fructiferi-cu-uleiuri-si-substante-pe-baza-de-cupru/).

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">