Vezi 2 fire de răspunsuri
  • cami
   7 decembrie 2015
   1 urează frunze verzi

   Pete negre pe frunze la camelie

   Buna ziua, va rog sa ma ajutati in legatura cu floarea camelie, am probleme cu ea, in sensul ca frunzele se pateaza in maroniu spre negru, iar bobocii pe care ii are patesc si ei cam la fel si avorteaza. Am aplicat in pamant o pastila de fungicid(de la Bakker) repetat la 7-8 zile,isi revenise,iar acum am din nou aceasta problema. De curand am stropit-o cu Dithane m-45 si un foliar, daca aveti si alte sfaturi va sunt recunoscatoare. Va multumesc!

   #65164

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 decembrie 2015

   Dupa tratamentele aplicate planta ar trebui sa-si revina. Insa daca are multa umezeala la nivelul radacinilor este posibil din aceasta cauza sa se usuce frunzele si bobocii.
   Puteti sa aplicati un fungicid precum Scala, 20 ml, care combate putregaiul plantutelor, iar al doilea tratament sa-l repetati dupa 7-10 zile. In acesta perioada plantele se uda mai rar, chiar odata la 10-14 zile.
   Totodata, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres si pentru a-i asigura o fertilizare echilibrata, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantei. Se administreaza prin udare la radacina, la intervale regulate, de 2-3 saptamani, in doza de 5 ml/1 L apa, pe parcursul perioadei de vegetatie.
   Mai multe informatii despre cresterea si ingrijirea cameliei gasiti aici (Camellia, informatii si sfaturi de ingrijire).

   #65165
   0 urează frunze verzi
  • Mănduc Elisabeta
   20 aprilie 2021

   La camelia mea îi cad bobocii si se usuca , ce a-si putea să fac ? Vă mulțumesc anticipat.

   #86431
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    20 aprilie 2021

    Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (lumina, temperatura, umiditate)? Cat de des o udati? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?
    De asemenea, va rugam sa atasati cateva imagini clare cu planta (facute de aproape cat si in ansamblu).

    #86433
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Camellia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi