Vezi 2 fire de răspunsuri
    • a.moruzi
      23 aprilie 2020
      0 urează frunze verzi

      pete mici albe si cenusii pe cactus gymnocalycium

      Buna ziua, am cumparat acest cactus in urma cu mai bine de 6 luni de la Dedeman, arata superb, nu avea nici una din petele care le are acum, a stat peste iarna intr-un loc calduros dar fara prea multa lumina, IN urma cu mai bine de o luna l-am mutat pe pervazul la geam, un loc foarte insorit, unde am observat ca galbenul frumos pe care il avea s-a transformat putin in mustar si avea si doi paduchi in varf pe care i-am indepartat cu un betisor; La scurt timp de stat la soare galbenul frumos pare ca revine dar au aparut pete mici albe proeminente pe partea superioara si pete mici cenusii pe partea inferioara a sferei galbene iar tulpina este patata si pare ca se exfoliaza dea lungul muchiilor. Este plantat intr-un ghiveci fara scurgere dar am pus un cm de pietricele la fund, am folosit substrat pt. cactusi de la Agro si am pus pietricele deasupra. Ud cactusii undeva la un interval de 2 – 3 saptamani cand substratul este uscat. Pe perioada de iarna au fost udati mai rar deoarece substratul se usca mai greu. A adaugat fertilizant lichid prima oara astazi. Cum as putea sa tratez aceasta problema? Multumesc mult

      # 64904

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 aprilie 2020

      Buna ziua, petele respective sunt cel mai probabil cauzate de razele directe ale soarelui care, patrunzand prin sticla ferestrei, pot provoca arsuri plantelor. Este indicat sa amplasati cactusul intr-un loc luminos, ferit de radiatiile puternice ale soarelui. Pentru acestea nu exista tratament, ci trebuie doar sa ii ingrijiti corespunzator de acum inainte. Fiind adaptate unor soluri sarace in nutrienti, cactusii nu necesita cantitati mari de fertilizanti. Pe parcursul perioadei de vegetatie (aprilie-septembrie), este indicat sa administrati un ingrasamant special formulat pentru cactus, ce asigura minimul de nutrienti necesari pentru o crestere sanatoasa. Il puteti folosi pe cel pe care il aveti, conform specificatiilor. De asemenea, este indicat sa indepartati acel pietris decorativ. Nu se recomanda acoperirea substratului din ghiveci cu pietre, deoarece acestea impiedica evaporarea apei si favorizeaza mentinerea unei umiditati ridicate la nivelul radacinilor. Este important si ca ghiveciul sa aiba orificii de drenaj. Mai multe informatii sunt prezentate in articolele urmatoare: Suculente, informatii si sfaturi de ingrijire si https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-cactus/.

      # 64909
      0 urează frunze verzi
    • a.moruzi
      27 aprilie 2020

      Multumesc mult!

      # 64910
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cactusi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi