• Acest subiect are 2 răspunsuri, 2 voci și a fost actualizat ultima dată 7 august 2020 la 10:37 de Loredana.
Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Loredana
      7 august 2020
      4 urează frunze verzi

      pete maronii Neocardenasia Herzogiana

      Buna ziua! Am un ghiveci cu 5 cactusi, pe ghiveci scrie Neocardenasia Herzogiana T17. De mai bine de 1 an au aparut pete maroniu deschis, suprafata e tare, pe unul din cactusi s-au extins petele foarte mult, pe ceilalti au aparut doar la baza. Pe cel mai bolnav dintre ei l-am taiat acum cateva luni si, desi e bolnav, a dat mugur care acum are aproape 20 cm. In afara de boala, cactusii cresc lunguieti, mai subtiri decat partea initiala, cea avuta la cumparare, chiar daca stau la fereastra orientata pe est si au lumina. Ce tratament trebuie sa le aplic si cum sa ii ingrijesc sa isi revina si sa creasca frumos? Ar trebui sa indepartez cactusul cel mai bolnav de restul si sa il mut in alt ghiveci sau e vreo sansa sa ii pastrez impreuna si sa se insanatoseasca? Au iesit mult radacinile din ghiveci si vreau sa il mut intr-unul mai mare. E bun cel din poza sau trebuie mai mare? Multumesc!

      # 64991

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 august 2020

      Buna ziua, cactusul din imagine pare a fi afectat de o boala fungica. In acest caz, puteti aplica tratamente cu fungicide precum Amistar (Amistar, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare sau Dithane M 45 (Dithane M 45, 20 g ), in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele , precum si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Amistar, urmatorul tratament il puteti efectua cu Dithane, la 5-7 zile fata de primul.
      In cazul cactusilor, este important de retinut faptul ca udarea trabuie sa se faca moderat, evitand excesul, iar substratul sa se usuce intre doua udari. De asemenea, in cazul in care il transplantati, ghiveciul trebuie sa aiba un diametru mai mare cu 2-4 cm fata de cel initial si sa prezinte orificii pentru drenaj. De asemenea, dupa transplantare, se poate aplica un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), se aplica prin udare, cu doza de 30 ml/10 L apa. Se pot efectua trei tratamente, la un interval de 10-14 zile.
      Mai multe detalii despre ingrijire cactus, puteti gasi in articolul nostru (https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-cactus/).

      # 64996
      0 urează frunze verzi
    • Loredana
      7 august 2020

      Multumesc frumos!

      # 64997
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Cactusi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi