Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristi
   26 octombrie 2020

   Pete maro pe frunzele mesteacanului

   Buna ziua,
   Tocmai mi-au fost plantati in gradina 6 mesteceni de 3,5-4 metri inaltime. Au fost adusi cu un sac de pamant in jurul radacinii si plantati cu pamantul respectiv. Am observat pe toate frunzele pete mici, de culoare maro-neagra. Cei care au livrat copacii au spus ca este din cauza secetei de anul asta si ca in primavara cand vor aparea frunzele noi vor fi sanatoase. Din ce am mai citit pe net insa, pare a fi vorba despre o ciuperca si ar trebui aplicat tratament. Daca necesita tratament, cand si cum se aplica acel tratament – acum sau in primavara? De asemenea, am vazut ca exista acel Razormin pe care il recomandati pentru a ajuta inradacinarea. Este recomandat si in cazul meu, pomii find abia plantati de o zi? Mentionez ca solul este foarte uscat si tare, a fost nevoie sa sape cu tarnacopul ca sa poata face o groapa de 50cm adancime. Multumesc!

   #58811 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   26 octombrie 2020

   Buna ziua. Din imaginile atasate, mestecenii par sa prezinte o boala fungica. Dupa caderea frunzelor, se recomanda strangerea si arderea acestora, iar incepand din primavara, dupa pornirea in vegetatie, este indicat sa se efectueze unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Champ 77 WG (Champ 77 WG, 20 g), in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. De asemenea, din primavara, pentru a mari rezistenta plantelor si pentru a imbunatati absorbtia apei, este indicata administrarea unui ingrasamant granular, precum AMN Natural Activ-Bio (AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg).
   Momentan, avand in vedere ca sunt plantati recent, se recomanda administrarea unui stimulator de inradacinare, precum Razormin (Razormin, 250 ml), care va ajuta si stimula plantele sa formeze noi radacini. Se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa. Se pot efectua doua tratamente, la un interval de 10-14 zile. Afanati solul inainte de aplicare.
   Pentru mai multe informatii legate de cultivare si ingrijire mesteacan, puteti accesa articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Mesteacan).

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.