Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristi
      26 octombrie 2020
      8 urează frunze verzi

      Pete maro pe frunzele mesteacanului

      Buna ziua,
      Tocmai mi-au fost plantati in gradina 6 mesteceni de 3,5-4 metri inaltime. Au fost adusi cu un sac de pamant in jurul radacinii si plantati cu pamantul respectiv. Am observat pe toate frunzele pete mici, de culoare maro-neagra. Cei care au livrat copacii au spus ca este din cauza secetei de anul asta si ca in primavara cand vor aparea frunzele noi vor fi sanatoase. Din ce am mai citit pe net insa, pare a fi vorba despre o ciuperca si ar trebui aplicat tratament. Daca necesita tratament, cand si cum se aplica acel tratament – acum sau in primavara? De asemenea, am vazut ca exista acel Razormin pe care il recomandati pentru a ajuta inradacinarea. Este recomandat si in cazul meu, pomii find abia plantati de o zi? Mentionez ca solul este foarte uscat si tare, a fost nevoie sa sape cu tarnacopul ca sa poata face o groapa de 50cm adancime. Multumesc!

      # 58811

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 octombrie 2020

      Buna ziua. Din imaginile atasate, mestecenii par sa prezinte o boala fungica. Dupa caderea frunzelor, se recomanda strangerea si arderea acestora, iar incepand din primavara, dupa pornirea in vegetatie, este indicat sa se efectueze unu-doua tratamente la interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Champ 77 WG (Champ 77 WG, 20 g), in doza de 20 g/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. De asemenea, din primavara, pentru a mari rezistenta plantelor si pentru a imbunatati absorbtia apei, este indicata administrarea unui ingrasamant granular, precum AMN Natural Activ-Bio (AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg).
      Momentan, avand in vedere ca sunt plantati recent, se recomanda administrarea unui stimulator de inradacinare, precum Razormin (Razormin, 250 ml), care va ajuta si stimula plantele sa formeze noi radacini. Se aplica prin udare, in doza de 30 ml/10 L apa. Se pot efectua doua tratamente, la un interval de 10-14 zile. Afanati solul inainte de aplicare.
      Pentru mai multe informatii legate de cultivare si ingrijire mesteacan, puteti accesa articolul nostru (Mesteacan, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 58814
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

mesteacan-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mesteacan

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi